Populárna akcia “TEDDY BEAR TOSS” alebo “PLYŠÁKOVÁ BÚRKA” prichádza aj do Senice! V nedeľu 22.12.2013 o 17:00 počas zápasu HC Dukla Senica vs. HC Topoľčany! Čím viac plyšových hračiek tým viac obdarovaných detí z DSS Rohov, DS Svetluška… Zdieľajte na našom Facebook profile! Veď prichádzajú vianoce!

plysak-na-lad-hk-senica-dukla

13.12.2013 Tesná výhra na Spiši
HK Spišská Nová Ves – HC Dukla Senica 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Góly: 25. Koky (Škovira) – 8. Vaškovič (Šúrek), 57. Sajdl (Šurek, Reissmüller)
Počet divákov: 667

Komentár k zápasu / autor: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Hostia začali zostra, Lantoš už po 17 sekundách nepremenil núkajúcu sa príležitosť hostí. Oba kolektívy sa snažili hrať zo zabezpečenej obrany a čakali na chybu toho druhého. No boli to domáci, ktorí zle rozohrali a Vaškovič otvoril skóre stretnutia. Hostia mali viac z hry, častejšie ohrozovali bránku domácich, a tak Smik sa musel poriadne obracať. V závere tretiny domáci Findura fauloval v čase, keď už hodiny ukazovali len tisíciny sekundy a siréna nezaznela. Hráči si však mysleli, že je po čase, odišli z ľadu, rozhodca však vrátil domáceho brankára aj s celou štvoricou hosťujúcu päťku na ľad. Čiarový rozhodca vhodil puk a tretina skončila v momente dotyku puku s ľadom. Druhá tretina začala presilovkou hostí, no domáci sa ubránili. Vzápätí túto výhodu mail domáci a v 25. min. po prihrávke Škoviru vyrovnal Koky. Hostia vysunuli obranu až do obrannej tretiny domácich a tí mali problém založiť protiútok. Hralo sa naďalej viac v tretine domácich, Smik však držal Spišiakov v nerozhodnom stave. Až v tretej tretine hostia ešte viac vystupňovali svoju prevahu a v 57. min. Sajdl zabezpečil hosťom tri body. Aj pomer striel hovorí v prospech hostí. Ich víťazstvo je zaslúžené.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Peter Křemen, HK Spišská Nová Ves: Bol to dnes ťažký zápas s dobrým súperom. Po víťazstve v Michalovciach sme samozrejme chceli bodovať aj proti Senici na domácom ľade. Musím uznať však, že Senica bola lepším tímom, hokejovejším, mala viac šancí. Aj keď sme zrovnali stav po prvej tretine na 1:1, v tretej tretine rozhodovala jedna chyba, ktorá určila výsledok. Ako hovorím, bolo to o jednej chybe, spravili sme ju my a prehrali sme. Za bojovnosť však mojim hráčom ďakujem. Treba povedať, že sme prehrali s lepším súperom.

Andrej Rajčák, HC Dukla Senica: Po domácej prehre s Považskou Bystricou sme mali samozrejme obavy zo súpera, pretože do Spišskej Novej Vsi sa pre body chodí ťažko. Vstup do zápasu bol z našej strany dobrý, mali sme veľmi dobrý prechod medzi obranou a útokom, vytvorili sme si niekoľko individuálnych dobrých príležitostí. Bohužiaľ nás dobehla naša stará bolesť, a to nepremieňanie šancí, preto sme prakticky celý zápas bojovali o tri body. V druhej tretine náš výkon zase zniesol dobré kritériá, nepodarilo sa nám však dať gól. Do tretej tretiny sme sa už viac sústredili na obranu, vychádzali sme zo zabezpečenej obrany a čakali sme trpezlivo, kedy sa nám podarí skórovať. Našťastie sa nám to podarilo a myslím si, že vezieme domov zaslúžené tri body.

11.12. 2013 Považania si odvážajú výhru
HC Dukla Senica – HK ‘95 Považská Bystrica 3:5 (2:1, 0:1, 1:3)
Góly: 15. Vaškovič (Jarolín, Ivičič), 20. Šúrek (Ivičič, Lantoš), 41. Jarolín (Vaškovič, Ivičič) – 10. Vokulič (Líška, Holenda), 37. Pardavý (Dubeň), 47. Šimíček, 49. Valach, 60. Koleda
Počet divákov: 680

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
V zápase 27. kola privítala druhá Senica predposlednú Považskú Bystricu, no hostia sa tabuľkového súpera nezľakli a zo Senice si odviezli cenné víťazstvo.

Prvú tretinu začali aktívnejšie domáci hráči, ktorí boli väčšinu času vo svojom útočnom pásme, ale ich strely boli nepresné, a tie, ktoré sa dostali medzi tri tyče, pochytal brankár Nagy. Do vedenia sa dostali hosťujúci hráči v 10. minúte, keď Vokulič prekonal ležiaceho Peksu v bránke domácich a otvoril skóre. V 14. minúte prišlo prvé vylúčenie zápasu, keď na trestnú lavicu odišiel hráč hostí Lukáš Dubeň a domáci tak mali výhodu presilovej hry. Tú sa im o minútu podarilo aj využiť zásluhou kapitána Vaškoviča, ktorý vyrovnal na 1:1. Domáci sa ešte v prvej tretine dostali do vedenia, a to 46 sekúnd pred prvou sirénou, keď Ivičič zachytil puk na modrej, strieľanou prihrávkou našiel pred bránkou Šúrka a ten tečoval puk do bránky. Senica v tejto časti hry prestrieľala svojho súpera 21:6, viac gólov sa im ale pridať nepodarilo.

V druhej tretine boli domáci znova aktívnejší a svojho súpera opäť výrazne prestrieľali v pomere 19:7 a dokonca raz trafili žŕdku, ďalší gól ale nepridali. Aj keď Seničania boli lepším tímom, prispôsobili sa hre hostí a tí zaváhania súpera dokázali potrestať. Rovnako tomu bolo aj pri vyrovnávajúcom góle na 2:2, keď v strednom pásme zachytil puk Dubeň, prihral pred bránku Pardavému, ktorého prvý pokus Peksa ešte vyrazil pred seba, na druhú strelu však už nemal nárok a tak po druhej tretine bolo skóre znova vyrovnané.

V tretej tretine však vyrovnaný stav dlho nevydržal, do vedenia sa už po 53 sekundách hry dostali Seničania zásluhou Jarolína, to bol ale jediný gól, ktorý domáci v tejto časti hry dokázali streliť, a to im napokon na výhru nestačilo. Považania totiž tromi gólmi otočili skóre zápasu, keď najprv v 47. minúte vo vlastnom oslabení vyrovnal Šimíček. Vedenie na stranu hostí vrátil v 49. minúte Valach, ktorý po chybe v domácej obrane vybojoval puk a namieril presne medzi Peksove betóny. Senica na konci tretiny ešte získala možnosť presi lovej hry a po odvolaní brankára hrali dokonca v šestici proti štyrom hráčom hostí, ani to im ale nestačilo na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Naopak hostia si definitívne poistili víťazstvo, keď sa do prázdnej bránky trafil Koleda, a proti favoritovi si tak pripísali cenné tri body.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Ťažko sa mi hodnotí tento zápas. Toľko hrubých individuálnych chýb či už v hre päť na päť, alebo vo vlastnej presilovke, som už dávno nevidel moje mužstvo spraviť. Keď sa k tomu pridalo ešte množstvo nevyužitých šancí, tak to dopadlo tak, ako to dopadlo. Súper hral disciplinovane zozadu, my sme mu prihrávali do vyložených šancí a jeho hráči využili z minima maximum. Gratulujem mu k víťazstvu. My musíme zlepšiť našu efektivitu a vyvarovať sa hrubých osobných chýb.

6.12. 2013 Z Prievidze vezieme plný počet bodov
MŠHK Prievidza – HC Dukla Senica 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
Góly: 9. Daniška (Pekarčík, Kentoš) – 6. Šúrek (Sajdl, Daráš), 8. Šalka (Kalináč, Klučiar), 31. Vaškovič (Daráš), 60. Jarolín (Vaškovič, Reissmüller)
Počet divákov: 297

Komentár k zápasu / autor: Ján Jelen, MšHK Prievidza
Prievidžania napriek oklieštenej zostave odolávali favoritovi, ale napriek ich snahe hráči druhého tímu tabuľky potvrdili úlohu favorita. Domácich prestrieľali 51:20! Konečnú podobu výsledku dal poslednej minúte skúsený René Jarolín v oslabení.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Jindřich Novotný, MšHK Prievidza: Mali sme veľký problém so zostavou, mali sme len pätnásť hráčov a dohrávali sme len na štyroch obrancov. Aj napriek tomu sme v tejto oklieštenej zostave dokázali veľmi dlho vzdorovať vysokému favoritovi. Senica potvrdila svoju pozíciu vedúceho tímu tabuľky a sme radi, že sme s ňou dokázali zohrať minimálne vyrovnanú partiu. Spokojní sme hlavne s tým, že nám súper nedal gól z presilovej hry. To je, myslím si, výsledok toho, že na našej strane bola veľká bojovnosť hráčov.

Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Získali sme dnes povinné tri body. Myslím, že počas celého zápasu sme boli lepším tímom. Mrzia ma zbytočné vylúčenia a hlavne nevyužité šance. Naša koncovka je veľmi katastrofálna. S kvalitnejším súperom by sa to nemuselo vyplatiť.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

Lakovanie a Pieskovanie