V prvom tohtoročnom zápase hostila senická Dukla na svojom ľade súpera z Prešova. Krajské derby po nájazdoch pre Trnavu.

hokej-dukla-senica

03|01|2014 Naši sa v novom roku skvele predviedli
HC Dukla Senica – HC´07 Prešov 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Góly: 20. Šúrek (Kalináč, Sajdl), 34. Kalináč (Šúrek), 35. Lantoš (Ivičič, Vaškovič), 40. Sajdl (Kalináč, Salajka), 52. Sajdl (Salajka, Šedivý) – 34. Tomčák (Horvát, Kivander)
Počet divákov: 1525

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
V prvom tohtoročnom zápase hostila senická Dukla na svojom ľade súpera z Prešova. Začiatok zápasu bol z oboch strán skôr opatrný, obidva tímy sa po prestávke iba rozohrávali, po niekoľkých minútach však domáci prebrali aktivitu. Pomohlo im k tomu aj vylúčenie na strane hostí, ktoré prišlo v 3. minúte, napriek šanciam Salajku a Jarolína zostala táto početná výhoda nevyužitá. Druhý menovaný si vytvoril dobré príležitosti nielen počas tretiny, ale aj v priebehu celého zápasu. Zaujala jeho spolupráca s Lantošom, po ktorej mohli domáci otvoriť skóre zápasu, ale Lantoš nenamieril presne do odkrytej bránky východniarov. Už to vyzeralo, že do konca prvej časti hry sa skóre nezmení, no 37 sekúnd pred prvou sirénou vybojoval puk v rohu klziska Kalináč, prihral nepokrytému Šúrekovi a ten peknou strelou vymietol ľavý horný hor Martonovej bránky. Na opačnej strane zostal domáci Peksa pozorný a tak po prvej tretine domáci viedli 1:0.

Druhá tretina bola gólovo najbohatšia, padli v nej celkovo štyri presné zásahy. O ten prvý s prívlastkom vyrovnávajúci sa postarali hostia, predtým však Seničania spálili svoje šance, aby sa opäť potvrdilo pravidlo „nedáš – dostaneš“, a tak hostia vyrovnali zásluhou Tomčáka na 1:1. Ich radosť z vyrovnania však trvala len pol minúty, keď sa do vedenia dostali opäť domáci zásluhou Kalináča, ktorý spred bránky upratal puk do siete. Senica sa však po tomto góle nestihla ani tešiť, keď sa pred bránkou strhla bitka, po ktorej rozhodcovia predčasne poslali do kabíny dvojicu hráčov Reissmüller – Ivančo. Domáci sa v tej istej minúte dostali do dvojgólového vedenia, keď sa po Ivičičovej prihrávke presadil Lantoš. To však zo strany domácich ešte nebolo všetko, na 4:1 upravil 33 sekúnd pred druhou prestávkou Sajdl, ktorý namieril presne nad Martonovu lapačku.

V tretej tretine padol už len jediný gól, a to na strane domácich, ktorým si poistili svoje víťazstvo. V 52. Minúte sa v presilovke dostal puk k Sajdlovi pred bránku a ten nezaváhal a pohotovo doklepol puk za chrbát brankára hostí. Svojim druhým gólom tak uzavrel skóre stretnutia na konečných 5:1. Aj napriek niekoľkým ďalším šanciam a žŕdke po strele Šedivého sa už dokonca tretiny skóre nezmenilo, domáci prestrieľali svojho súpera výrazným rozdielom 50:21 a zaslúžene zvíťazili 5:1.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Do nového roku sme chceli vstúpiť víťazstvom, čo sa nám aj podarilo. Za prvých desať minút úvodnej tretiny sme si vytvorili enormný tlak, ale gól sme z neho nedokázali dať. Potom sa hra trochu vyrovnala a my sme z toho ostali aj nervózni. V poslednej minúte prvej tretiny sme ale dali gól na 1:0 a ten nás trošička upokojil. V druhej tretine síce súper vyrovnal na 1:1, ale myslím si, že okrem tej úvodnej desaťminútovky v prvej tretine sme počas celého zápasu boli lepším mužstvom a zaslúžene sme vyhrali. Chlapcom gratulujem k víťazstvu a ďakujem im za výkon.

Branislav Kohutiar, HC Prešov 07: Prišli sme dnes na horúcu pôdu do Senice, do hokejového prostredia, do dobrej atmosféry. V prvých desiatich minútach úvodnej časti nás domáci zatlačili do defenzívy. Dokázali sme ale odolať a veľká škoda momentu v poslednej minúte, kedy sme si neobsadili domáceho hráča a inkasovali sme gól na 0:1. V druhej tretine sme dokázali vyrovnať na 1:1, ale o všetkom rozhodla trojminútovka, v ktorej sme dostali tri rýchle góly a to rozhodlo o výsledku dnešného zápasu.

05|01|2014 Krajské derby po nájazdoch pre Trnavu
HK Trnava – HC Dukla Senica 2:1sn (0:0, 0:1, 1:0)
Góly: 55. Loydl (Hronec, Baran), 65. Jurák (rozh. sam. nájazd) – 32. Kalináč (Reissmüller, Šedivý)
Počet divákov: 923

Komentár k zápasu / autor:
V prvej tretine to bol obojstranne dobrý hokej, to málo vyložených šancí ale vykryli brankári. Senica mala najväčšiu príležitosť v presilovke o dvoch hráčov, ktorú hrala takmer plné dve minúty. Výborne vyzerala Šedivého strela z ľavého kruhu v 15. minúte, ale Hála sa nenechal zahanbiť lapačkou. Aj Trnava hrala presilovky, ale rovnako ich nevyužila. Šance mali pred Peksom Čunderlík, Kovaľ a Lisoň.

V 27. minúte dvakrát po sebe zaváhal Klučiar, Hála mu nedovolil zvýšiť skóre. Následne Trnava zohrávala presilovku o dvoch hráčov, o čosi kratšiu ako v prvej tretine Senica. Rovnako sa jej nepodarilo ju využiť. V 32. minúte neuspel v úniku Jurák, keď Peksa jeho strelu využil. Následne už sme sa dočkali gólu – Martin Kalináč si spracoval prihrávku, prešiel do pásma a oklamal Hálu – 0:1. Záver znova poznamenali vylúčenia. V 39. minúte ušli do prečíslenia Trnavčania, ale Schmidtova neskorá prihrávka pred bránu nenašla Reha. Následné nahodenie do útočného pásma Senice sa odrazilo pred bránu a Hála ho čakal za ňou. Tesne pred Sajdlom ale puk odrazil preč Hronec.

Tretia tretina začala trochu slabšie, Senica sa nevedela dostať do útoku, videli sme skôr icingy ako akcie. V 44. minúte už musel Peksa zasahovať po šanci Čunderlíka, ktorý mohol dorážať do odkrytého priestoru – no v poslednej chvíli Peksa zasiahol betónmi. Trnava sa ďalej snažila o vyrovnanie, no Peksa dlho odolával. Kapituloval až v 55. minúte v presilovke, keď ho z pravého kruhu prekonal Jakub Loydl. Aj vďaka tomuto vytúženému gólu dospelo derby až do predĺženia.

V ňom sa držala pred bránou najmä Trnava, ale Peksa bol proti a rozhodnúť museli nájazdy. V tých opäť brankári chytali výborne, ale posledný nájazd a v ňom Roman Jurák, oklamal Peksu a rozhodol.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Vo výbornom hokejovom prostredí sa hral v Trnave výborný hokej. Zápas bol po celú dobu vyrovnaný. Koniec zvládli lepšie domáci, keď šesť minút pred koncom pri našom vylúčení a po našej chybe vyrovnali. Na trestné strieľania sme prehrali, pretože sme nedali ani jeden gól. Je to škoda, ale ideme ďalej. Chcel by som sa poďakovať všetkým fanúšikom zo Senice, ktorí nás prišli povzbudiť za to, že vážili cestu na trnavský štadión.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk, Foto: Adriána Krutá


.
Toto je čítané

Nominujte svoj obľúbený strom do súťaže Strom roka 2024

Už len pár dní má verejnosť na to, aby nominovala svoj obľúbený…

BM: Ustekana sobota