V Centre voľného času v Malackách sme sa ani počas jarných prázdnin nenudili. Strávili sme totiž spoločné chvíle na rôznych výletoch, vyžili sme sa umelecky, esteticky aj turisticky. cvc-malacky-prazdniny

V prvý prázdninový deň sme privoňali k tajomstvám folklóru – k tancu, či hudbe, zvykom a tradíciám. Pomocou tanečného písma sme si vytvorili vlastnú tanečnú choreografiu, naučili sme sa mnoho starých detských piesní, riekaniek a hier. Z jarných prútikov sme si uplietli aj vlastnú podložku pod pohárik, ktorú sme si odniesli domov ako spomienku na prvé jarné dni.

Ďalší deň sme si sadli na vláčik, čo bolo pre niektorých tiež veľkým zážitkom, a odviezli sme sa až do Bratislavy. Tam sme navštívili Ústredie ľudovej umeleckej výroby. Všetci sme si mali možnosť na vlastnej koži vyskúšať prácu s tkáčskym strojom, okúsiť drotárske remeslo či maľbu na sklo. Veru sa takáto práca zdá oveľa jednoduchšia, keď sa  na ňu len pozeráte. Ale nakoniec aj pod našimi rukami vyrástli veľmi pekné malé umelecké dielka, z ktorých si každý to svoje odniesol ako pamiatku.

V stredu sme sa zase vybrali na výlet na Plavecký hrad. To vám bola krása! Taký výhľad len tak v Malackách nenájdete. Prostredníctvom príbehu sme si vymysleli erby, ktoré mali slúžiť ako náš symbol pri dobýjaní hradu. Zastavili sme sa pri Plaveckej jaskyni a po hodinovej túre sme konečne „dobyli“ náš vysnívaný hrad. Odtiaľ sme si každý priniesli malý lesklý kamienok ako dôkaz zdatnosti a vytrvalosti. Videli sme aj malú studničku, keltské sídlo a celú cestu nám spríjemňovali celé húfy rozvoniavajúcich snežienok.

cvc-malacky-prazdniny2

V štvrtok sme sa zobudili do chladného rána, čo nás veľmi potešilo, pretože sme sa mali v pláne korčuľovať. A vyšlo to!!! Dvojhodinovým tréningom vonku na ľade, poprepletaným hrami a súťažami, sme si veru poriadne prevetrali našu kondičku. Ako odmenu za našu výdrž sme si oddýchli na filmovom predstavení Chrobáčikovia, kde sme videli dokonalé spojenie živej prírody s animovanou tvorbou, čo bolo prinajmenšom veľmi zaujímavé.

Posledný deň jarných prázdnin sme sa rozdelili do troch družstiev a navzájom sme si zasúťažili. Či už vo vedomostných testoch, či v spoločenských hrách. Jarnou prechádzkou do krýpt pod františkánskym kostolom, do knižnice a múzea Michala Tillnera sme získali veľa nových poznatkov, ktoré sa nám určite zídu aj v škole. Náš celý deň, no ale aj posledný deň prázdnin sme zavŕšili športovo – šantením vo vode na plavárni v športovej hale Malina.

Čo povedať na záver…..? …skrátka – bolo fajn…!!!

CVČ Malacky


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

Trnavské rádio Tak akorát 2024