Iní sa na jeseň 2013 tešili pomaly na Vianoce, avšak pretekári po jesenných súťažiach v športovom klube Natural Body-Fitnes v tom mali jasno.

MSR-Kolarovo-naturalna-kulturistika-2Foto súťažiaci prvý rad zľava: Milan Kunštek, Ivan Sokol, René Nagy, Iveta Juricová, Tomáš Jurica, David Sofka, Michal Studenič, Lukáš Kujan, Martin Kunštek   

Nasledovala tvrdá príprava pre avizované Majstrovstvá sveta INBA 2014, ktoré sa mali konať v Nitre. Samotným majstrovstvám sveta však predchádzali majstrovské súťaže Slovenska, Čiech a Maďarska.

Po mesiacoch driny pripravený na výhru pretekári vyrazili 7.júna na Medzinárodné Majstrovstvá Slovenska do Kolárova. Súťaž bola usporiadaná športovým klubom kulturistiky a fitness ATLAS Kolárovo. Promotérom súťaže bol David Gál, ktorému s organizáciou a prípravou súťaže pomáhal jeho tým a prezident SANK ( Slovenská Asociácia Naturálnej Kulturistiky ) pán Viliam Rigo. Ich úsilie o usporiadanie súťaže bolo viditeľné najmä v cenách pre športovcov od sponzorov súťaže, ktorým patrí veľká vďaka za podporu nášho čistého športu bez dopingu a drog na Slovensku. Naši pretekári sa umiestnili nasledovne: Tomáš Jurica – 1.miesto ( kat.Dorast ), Tomáš Jurica – 2.miesto a René Nagy – 4.miesto ( kat.Juniori do 175cm ), Michal Studenič – 9.miesto a Milan Kunštek – 11.miesto ( kat.Muži do 175cm ), Lukáš Kujan – 3.miesto a Dávid Sofka – 12.miesto ( kat.Muži do 180cm ), Ivan Sokol – 2.miesto a Martin Kunštek – 4.miesto ( kat.Mr.Physique ), Iveta Juricová v kategórii Fitness Figúra obsadila 7.miesto a v kat.Ms.Physique 9.miesto. V kategórii zmiešaných párov za nás vybojovali Iveta Juricova spolu s Ivanom Sokolom 5.miesto.

Po týždni „odpočinku“, ktorý sa nesie v znamení dvojfázových tréningov a takmer bez sacharidov bol ciel opäť jasný, 14.júna smer hlavné mesto Moravy – Brno. Konala sa tu súťaž SIZEANDSYMMETRY Medzinárodné majstrovstvá Česka a bola usporiadaná Fitness Institutom Brno pod vedením Jendy Cahy ( nat.kulturista ) a hlavným sponzorom súťaže sa stal výrobca doplnkov výživy SIZEANDSYMMETRY NUTRITION. Na podujatí sa stretla slovenská a česká špička a tak o súboje nebola núdza. Súťaž bola usporiadaná naozaj na veľmi vysokej úrovni, čo ocenili najmä pretekári ale aj diváci.

V Česku vybojovali miesta nasledovne: Tomáš Jurica – 1.miesto ( kat.Dorast ), Tomáš Jurica – 8.miesto a René Nagy – 10.miesto ( kat.Juniori ), Michal Studenič – 6.miesto a Milan Kunštek – 8.miesto ( kat.Muži do 175cm ), Lukáš Kujan – 5.miesto a Dávid Sofka – 10.miesto ( kat.Muži do 180cm ), Martin Kunštek – 6.miesto ( kat.Mr.Physique ), Iveta Juricová – 8.miesto ( kat.Fitness Figúra nad 168cm ), Iveta Juricová – 12.miesto (kat.Ms.Physique ).

Ďalší víkend 21.júna pretekári namierili na súťaž do Tatabány-e na Medzinárodné majstrovstvá Maďarska, ktoré sa tu zopakovali po minuloročnom ročníku. Súťaž mala časový sklz, a účasť divákov bola vo finále nízka ale organizátori súťaž zvládli celkom na dobrej úrovni. Úspechy na nás čakali aj na maďarskom pódiu, a to v podobe výsledkov : Milan Kunštek – 2.miesto ( kat. *Novice do 178cm; *nováčik ), Milan Kunštek – 6.miesto ( kat.Muži do 173cm ), Lukáš Kujan – 4.miesto ( kat.Muži do 178cm ),
Ivan Sokol – 1.miesto a Martin Kunštek – 2.miesto ( kat.Mr.Physique ), Iveta Juricová v kategórii Fitness Figúra obsadila 8.miesto a v kat.Ms.Physique 5.miesto. V kategórii zmiešaných párov za nás vybojovali Iveta Juricova spolu s Ivanom Sokolom 3.miesto.

Pre niektorých z nás bola súťaž poslednou v jarnej sezóne a pre druhých poslednou previerkou pred Majstrovstvami sveta INBA 27.-28. júna v Nitre, ktoré začínali registráciou pretekárov už piatok pred samotnou súťažou. Po zaregistrovaní a opadnutí malej nervozity zo súťaže tak veľkého formátu na domácej pôde sa súťažiaci zišli ráno už o 7:30 na semifinálové kolá kvôli účasti vyše 220 súťažiacich.
Nakoľko sa jednalo o Majstrovstvá sveta, netreba spomínať, že v jednotlivých kategóriách sa zišli tí najlepší, medzi ktorými sa nestratilo mnoho Slovákov a ani naši pretekári, ktorý si viedli vynikajúco.

senican_ivan_sokol_majster_sveta_v_naturalnej_kulturistike_3

Majstrom sveta v kategórii Mr.Physique sa stal Ivan Sokol, z čoho máme obrovskú radosť. Ďalej Tomáš Jurica obsadil v kategórii Juniorov 3.miesto a tým sa stal druhým vicemajstrom sveta. V kategórii Juniorov nás zastupoval aj René Nagy, ktorý obsadil 8.miesto. Medzi nežným pohlavím nás zastupovala Iveta Juricová, ktorá v kategórii Fitness Figúra obsadila 18.miesto a v kategórii Ms.Physique 12.miesto. V kategórii zmiešaných párov získali Iveta Juricová spolu s Ivanom Sokolom vynikajúce 4.miesto.

senican_ivan-sokol_majter_sveta_naturalna_kulturistika

Všetkým pretekárom gratulujeme a tešíme sa z ich dosiahnutých výsledkov na jarných súťažiach v naturálnej kulturistiky a fitness.

senican_ivan_sokol_majster_sveta_v_naturalnej_kulturistike_2

Touto cestou by som rád poďakoval naším rodinám a známym, ktorý nás podporujú a držia nám zakaždým palce. Veľká vďaka patrí aj naším sponzorom športového klubu Natural Body Fitnes, bez ktorých by sme to mali nielen ťažšie po finančnej stránke, ale aj po tej psychickej, nakoľko človek si viac verí, keď mu veria iný, ďakujeme!

Lukáš Kujan


.
Toto je čítané

V skalickej nemocnici preverovali správnu techniku umývania rúk

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov…

Trnavské rádio Tak akorát 2024