Je tu august a opäť sú tu Majstrovstvá Malaciek vo varení kotlíkového gulášu. Tento ročník je desiaty jubilejný a každý rok sa teší väčšej popularite. Minulý ročník navštívilo viac ako 2000 návštevníkov a tento rok organizátori očakávajú este väčší nával.

Foto: Ľudia pre Malacky www.lpm.sk
Foto: Ľudia pre Malacky www.lpm.sk

“Námestie pred ŠH Malina, Drogériou Spuchlák a Dvadsaťtrojkou bude pripravené pre väčší počet návštevníkov ako po minulé roky. Chystáme väčšie sedenie aj oproti v parku, väčší počet stánkov s občerstvením a bude aj viac družstiev, ktoré budú variť guláš. Bohatý bude sprievodný program – príde Moravská Cimbálovka Gallan, hudobná skupina Rytmik z Veľkých Levár a vystúpia aj mladí Malačania Lucka Adamovičová a Roman Matušek” povedal pre Záhorí.sk Braňo Orth, hlavný organizátor podujatia. Gulášové zápolenie začne o 12:00 hodine a vyhlásenie výsledkov bude o 18:00 hod. Pre návštevníkov bude aj sprievodná súťaž v pití piva, ktorá bude o 17:00 hod na hlavnom pódiu.

 

“Minulý rok sme urobili majstrovstvá v štýle ľudovej zábavy – k tomu boli ľudovky, folklór a cimbalovka. Tento rok chceme zachovať všetko dobré z minulého roka a zvýšiť komfort pre návštevníkov – zväčšiť sedenie, zmenšiť rady na občerstvenie a rozšíriť počet stánkov s občerstvením. Prídu k nám aj družstvá Slovákov z Čiech, Srbskí Slováci z Vojvodiny a družstvo z Terchovej, takže súťaž sa posúva aj za hranice Malaciek”. dodáva Orth.

Program:
11:00h Prezentácia družstiev
12:00h Zahájenie súťaže
12:00h Vystúpenie hudobnej skupiny Rytmik
14:00h Vystúpenie Lucie Adamovičovej a Romana Matuška
15:00h Vystúpenie Moravskej Cimbalovky Galan
17:00h Odovzdávanie vzoriek
17:00h Súťaž v pití piva
18:00h Vyhlásenie výsledkov
18:00h Vystúpenie Moravskej Cimbalovky Galan
20:00h Ľudová Muzika
Sprevádzať a všetkých zabávať moderátor Leo Disco

Záhorí.sk mediálne podporuje Gulášové Majstrovstvá Malaciek.

 


.
Toto je čítané

Mesto Senica oceňovalo osobnosti kultúry

Na základe nominácií verejnosti a kultúrnych a vzdelávacích inštitúcií ocenili v Senici…

3D filamenty 2023