cvc_malacky_letne_tabory_3

Tohtoročné tábory hýrili skutočne pestrými farbami. Cez prázdniny sme strávili horúce chvíle plné poznania, turistiky a letných hier.
Okrem toho, že sme navštívili veľa zaujímavých a historicky hodnotných miest ako Habánsky dvor vo Veľkých Levároch a Záhorské múzeum v Skalici, veľa pekných chvíľ deti prežili aj na mnohých farmách. Na koníkoch a vozoch sme sa cítili ako v rozprávke – vietor vo vlasoch a ľahkosť v sedle.
Niekto vraj hovoril, že cez prázdniny je veľa nudy – hovorím Vám, že s nami určite nie.

cvc_malacky_letne_tabory_2

Kosti a svaly sme si poriadne popreťahovali na športovom basketbalovom týždni, a než sme sa vyštverali na hrad Červený kameň, poviem Vám, stálo nás to tiež veľa síl. A to nehovorím o  lanovej dráhe Tarzánia, ktorá na prvý pohľad vyzerala zdanlivo jednoducho, no veľa potu pretieklo, než ju prázdninári zdolali.

cvc_malacky_letne_tabory

Aj keď sú prázdninové dni plné oddychu, predsa sme sa na táboroch aj zľahka vzdelávali – poznávali sme rôzne krajiny, virtuálne sme cestovali okolo celého sveta a v Detskom múzeu v Bratislave si dokonca svoje poznatky mohli „ohmatať“ na interaktívnej výstave Vzdialení a predsa blízki, kde si na vlastné oči obhliadli jedlá, oblečenie, hudobné nástroje a  kultúru mnohých svetových národov.
V mestskej knižnici deti denne počúvali čítanie napínavej knihy na pokračovanie, čo malo (aj na naše milé prekvapenie) veľmi pozitívny úspech. Touto cestou ďakujeme pani riaditeľke Mestského centra kultúry Jane Zetekovej a vedúcej knižnice pani Vincekovej za vynikajúcu spoluprácu.
Návšteva dopravného krídla vojenského útvaru v Kuchyni, opekačky, leňošenie pri bazéne aj pátračky a hľadanie pokladov poprepletali spoločné chvíle táborového týždňa.

Veríme, že sa deti s nami cítili aj tento rok príjemne!

CVČ Malacky


.
Toto je čítané

Nominujte svoj obľúbený strom do súťaže Strom roka 2024

Už len pár dní má verejnosť na to, aby nominovala svoj obľúbený…

3D filamenty 2023