HC Dukla Senica – Slovensko U18 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Góly: 9. Kalináč (Jurák, Gula), 14. Kalináč (Jurák, Gula), 23. Reissmuller (Kalináč, Šúrek), 48. Blaško (Gula), 53. Kalináč (Perniš, Šúrek), 58. Šúrek (Kalináč, Loydl)
Počet divákov: 440

Ilustračné foto
Ilustračné foto

Zápas začal pomerne vyrovnane, ale postupne Seničania prebrali aktivitu a v 9. minúte otvorili skóre zápasu, keď Martin Kalináč blafákom prekonal Cibulku v bránke hostí. Ten istý hráč sa presadil aj v 14. minúte, keď si po Jurákovej prihrávke nakorčuľoval pred bránku a skóroval. Zápas teda domáci začali dobre a po prvej tretine viedli 2:0.

Druhá tretina začala vylúčeniami na oboch stranách, ktorých ale bolo viacero aj počas zápasu, rozhodcovia dokonca udelili aj trest na 5 minút plus do konca zápasu hosťujúcemu Hatalovi. V tejto časti hry však početné výhody využité neboli a dokopy v nej padol iba jeden gól, a to na strane domácich, keď v 23. minúte od modrej napriahol Marián Reissmuller a strelou pod hornú žŕdku zvýšil na 3:0. Napriek niekoľkým šanciam na oboch stranách tento stav vydržal až do tretej tretiny.

V nej už Senica úplne ovládla zápas a tromi gólmi rozhodla o jasnom víťazstve vo svoj prospech a svedčí o tom aj pomer striel 13:6. Prvýkrát sa domáci presadili v 48. minúte, keď Peter Gula vysunul do úniku Jána Blaška a ten nedal brankárovi Cibulkovi žiadnu šancu. Na rozdiel 5 gólov zvýšil Kalináč v presilovke v 53. minúte a skompletizoval tak svoj hetrik. Seničania dokonca gólovo udreli aj vo vlastnom oslabení po vylúčení Penáka, keď sa do prečíslenia dostali Martin Kalináč a Michal Šúrek a druhý menovaný prestrelil hosťujúceho gólmana. Definitívnu bodku za stretnutím mohla dať v 59. minúte nová tvár v drese Dukly – Filip Novák, ale nedokázal premeniť nariadené trestné strieľanie. Domáci gólman Marek Peksa urobil niekoľko spoľahlivých zákrokov a celkovo pochytal 20 striel, aby si pripísal prvé čisté konto v sezóne. Aj vďaka nemu porazila Senica reprezentačnú osemnástku hladko 6:0.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, onlajny.eu

Ďaľší zápas: HC Dukla Senica vs. HC 07 Detva

banner_hc_dukla_senica


.

BM: Kralici