Na začiatku prvej tretiny sa tlačili dopredu najmä hostia, no tento ich tlak netrval dlho a iniciatívu prebrali Seničania.

Ilustračné foto
Ilustračné foto

1HL: HC Dukla Senica – HK Spiš. Nová Ves 2:3 (0:0, 1:0, 1:3)
Góly: 35. Loydl (Novák, Kalináč), 46. Mikolášek (Surovka, Neumann) – 49. Hrubý (Gurčík, Leskovjanský), 52. Krempaský (Gonda, Ihnaťo), 57. Koky (Vaic, Gručík)
Počet divákov: 428

Komentár k zápasu / autor: Petra Beblavá, HC Dukla Senica
Na začiatku prvej tretiny sa tlačili dopredu najmä hostia, no tento ich tlak netrval dlho a iniciatívu prebrali Seničania. Už v štvrtej minúte domáci pohrozili, ale Penáka skôr než stihol doraziť, odzbrojili hostia. V ôsmej minúte sa rútil dopredu Filip Novák, no ten miesto strely zvolil prihrávku Videlkovi, ale ten tiež svoju šancu nedokázal pretaviť na gól. V 19. minúte prvý raz vážnejšie pohrozili hráči Spišskej Novej Vsi, keď sa Smotrila zmocnil puku po zlej rozohrávke domácich, ale Vajnera neprekonal.

Štyri minúty po prestávke musel zakročiť Vajner, ktorého opäť skúšal Smotrila a hneď na to na druhej strane mal príležitosť Vereš, ale ten sa v rozhodujúcom okamihu pošmykol a nedokázal zakončiť tak, ako chcel. V 28.minúte sa prvý raz senickým štadiónom ozvalo „gól“, no rozhodca nemohol Glembov gól uznať pre posunutú bránu hostí. V 35.minúte však už gól uznaný bol. Pri presilovke o dvoch hráčov sa dokázal presadiť Loydl, ktorému perfektne prihral Novák. 1:0. Hostia sa síce snažili vyrovnať, ale stopercentnú šancu si už do konca druhej dvadsaťminútovky nevytvorili.

Po druhej prestávke sa domáci priaznivci radovali z gólu znova. Konkrétne v 46.minúte. Vydarila sa spolupráca Surovku s Mikoláškom. Druhý menovaný prekonal Trenčana druhý raz. 2:0. Senickí fanúšikovia ožili a na štadióne vládla dobrá atmosféra. Až do 49.minúty, kedy presilovku hostí využil Hrubý a znížil na 2:1. Nasledovalo ďalšie vylúčenie domácich. Hostia sa tlačili do koncovky, no Vajner bol pozorný a puk za svoj chrbát nepúšťal. V 52.minúte však už bolo vyrovnané, keď sa puk dostal do siete po odrazení od Krempaského. Domáci hráči gól reklamovali, že padol po zásahu rukou, ale hlavný rozhodca po porade so svojimi čiarovými kolegami gól uznal. V 55.minúte sa domáci opäť previnili proti pravidlám a aj túto presilovku hostia využili. Koky prestrelil Vajnera a na tabuli náhle svietilo skóre 2:3. V 58. minúte síce hrali domáci presilovku a pokúsili sa i o power play, ale gól už dať nedokázali.

Po napínavom zápase putujú tri body na východ republiky a cieľ, ktorý si domáci pred zápasom dali tak ostal nenaplnený.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, onlajny.eu

 


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

BM: Ustekana sobota