Snežiť na celom Záhorí by podľa predpovede malo začať už o polnoci zo soboty na nedeľu.

Foto: Jakub Matejovič
Ilustračné foto. Foto: Jakub Matejovič

Prvý stupeň výstrahy pre snehové jazyky a záveje bude trvať až do pondelkového rána (29.12.). Na celom Záhorí sa miestami očakáva tvorba snehových jazykov a závejov. Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

aktualne_informacie_foto_video

Vzhľadom na nepriaznivé poveternostné podmienky vyzýva polícia účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti. “Vodičov žiadame, aby na cestách zvýšili opatrnosť a svoju jazdu prispôsobili stavu a povahe vozovky. Chodcov žiadame, aby na vozovku vstupovali až potom, keď sa presvedčia, že svojim pohybom na vozovke neohrozia seba, ani iných účastníkov cestnej premávky.” informovala čitateľov Záhorí.sk policajná hovorkyňa Karina Považanová.

V nedeľu nás na Záhorí podľa SHMÚ čaká prevažne veľká oblačnosť. Miestami občasné sneženie. Najvyššia denná teplota -3 až 0 st. Najnižšia nočná teplota -2 až -4 st. SHMÚ výhlasil rovnako prvý stupeň výstrahy pre silný vietor. Od nedeľe 17:00 až do pondelka 17:00. Výskyt vetra dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 15 – 22 m/s.


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

Lakovanie a Pieskovanie