Podľa doterajšieho vyšetrovania mali neznámi páchatelia v čase okolo 10.00 h dňa 4.2. osloviť 79-ročného obyvateľa obce Sološnica s tvrdením, že ich posiela syn poškodeného z dôvodu potreby orezania konárov stromov zasahujúcich na susediaci pozemok. Po vykonaní práce prevzali za účelom opravy od poškodeného jeho nefunkčnú motorovú pílu a žiadali od neho zaplatenie finančnej hotovosti za odvedenú prácu.

kradez_6000_eur_solosnica_banka_malacky

Keď im poškodený uviedol, že finančné prostriedky má len na vkladnej knižke v banke, neznámi páchatelia mu ponúkli odvoz, s čím poškodený súhlasil. Následne sa na nezistenom vozidle tmavo modrej farby spoločne presunuli do pobočky banky v Malackách, kde jeden z neznámych páchateľov poškodeného počas výberu finančnej hotovosti v pobočke sprevádzal. Po výbere hotovosti sa spoločne presunuli na autobusovú stanicu, kde od poškodeného opätovne žiadali peniaze za vykonanú prácu a opravu motorovej píly. Po tom, ako poškodený z vrecka bundy vytiahol obálku s finančnou hotovosťou, jeden z neznámych páchateľov bez súhlasu poškodeného z obálky odcudzil finančnú hotovosť vo výške 6.000,-€, s ktorou následne odišli na neznáme miesto.

Bezpečnostné kamery v pobočke banky zaznamenali jedného z neznámych páchateľov, ktorý poškodeného sprevádzal pri výbere finančnej hotovosti a po totožnosti ktorého polícia pátra.

Akékoľvek informácie, ktoré by mohli prispieť k stotožneniu osoby na fotografiách a objasneniu vyšetrovaného skutku, oznámte na telefónnom čísle 0961513719, na bezplatnom telefónnom čísle 158 alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Karina Považanová.


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

BM: Ustekana sobota