Vedenie stratovej organizácie Inkubátor, na podporu začínajúcich podnikateľov, získalo aj napriek niekoľko ročnej strate odstupné viac ako 60 tisíc eur. Práve prebieha v organizácii kontrola.

inkubator-malacky-foto-stanislav-osusky
Foto: OTANO – Malacky.sk

 

Podľa informácii Záhorí.sk z prostredia Inkubátora malo byť vyplatených vyše 60 tisíc eur na odstupné len štyroch zamestnancov neziskovky. Pritom jedným zo zamestancov mala byť manželka bývalého primátora, ktorý sám sedel v správnej rade Inkubátora, ktorá rozhodovala o hospodárení. Je dlhšie verejným tajomstvom, že organizácia sa nachádzala v strate.

Túto skutočnosť opatrne pripustil terajší primátor Juraj Říha v článku na Ľudiapremalacky.sk, “Inkubátor je niekoľko rokov v prehlbujúcej sa strate. Napriek tomu sa ale stihli pred mojím príchodom do správnej rady ešte aj vyplácať desaťtisíce eur na odstupné zamestnancov, čo hospodárenie neziskovky ešte dorazilo.” Bližšie informácie primátor nechcel pre prebiehajúcu kontrolu poskytnúť.

Nezisková organizácia Inkubátor Malacky bola zriadená za účelom podpory začínajúcich podnikateľov. Počas existencie sa menili pravidlá zotrvania firiem, čo malo posilniť príjmy. Nepomáhalo a niekoľko rokov po sebe sa organizácia nachádza v strate.


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

BM Salon EV