Už po šiesty rok sa bude konať Senický týždeň dobrovoľníctva, ktorého hlavným organizátorom je Informačné centrum Europe Direct Senica.

senicky_tyzden_dobrovolnictva_europsky_tyzden_mobility

V našom meste sa už tradične tretí septembrový týždeň spoja viaceré organizácie a hlavne mladí ľudia, ktorí majú chuť urobiť niečo pre druhých. Aj tento rok je náš týždeň dobrovoľníctva spojený s Európskym týždňom mobility. Preto ho odštartujeme už v nedeľu 18. septembra 2016 veľkou nočnou jazdou Night ride – Európska jazda.

V pondelok (19. 9.) bude tradične patriť tým najmenším na akcii Dobrovoľníci deťom, ktorá sa bude konať na ploche za amfiteátrom od 14:00. Deti sa budú môcť vyskákať na rôznych nafukovacích atrakciách, zasúťažiť si a aj zatancovať s dobrovoľníkmi.

Utorok venujú svoj čas dobrovoľníci seniorom zo Zariadenia sociálnych služieb v Senici (o 15h).

O zveľadenie, očistenie a obnovu senických pamiatok sa dobrovoľníci  pokúsia v stredu (o 15h).

Štvrtok (22. 9.) je celoeurópsky Deň bez áut a mesto Senica sa rozhodlo motivovať občanov, aby aspoň na tento jeden deň odložili auto a vybrali sa napríklad senickou MHD, ktorá bude jazdiť v tento deň úplne zdarma. Pre tých najmenších bude pripravená aj špeciálna okružná jazda mestom s Mickey a Minnie (o 11h).

Posledný deň týždňa dobrovoľníctva  vyvrcholí dobrovoľníckou stmeľovačkou v podobe športových turnajov a záverečnej opekačky (o 15h).

Tešíme sa na všetkých, ktorý pridajú ruku k dielu a zapoja sa ako dobrovoľníci a takisto na všetkých, ktorí podporia prácu mladých dobrovoľníkov ako účastníci niektorej z akcií.

Marek Štítny

 


.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota