V utorok a stredu sa odohralo 12 stretnutí 4. kole Slovnaft cupu. Druholigová Skalica, posledný zástupca Záhoria, v ňom v privítala fortunaligovú Podbrezovú.

Ilustračné foto
Ilustračné foto

Hoci mužstvá hrali v minulom ročníku spolu vo Fortuna lige, v Skalici sa stretli prvýkrát, nakoľko Skalica obidva domáce zápasy (0:0 a 2:1) odohrala na ihrisku Senice.

MFK Skalica – Podbrezová 0:0, pok. kopy  12:11
Pred 570 divákmi rozhodovali Ježík – Roszbeck, Vitko
ŽK 2:2 (39. Neoveský, 45. Szöcs – 54. Kostelný, 90. Kochan)
Skalica: Čikoš-Pavličko – Svrček, Majerník, Hlavatovič, Szöcs, Šebesta, Neoveský, Mizerák, Hruška (67. Milunovič), Človečko, Ulrich, tréner Jozef Kostelník.

Podbrezovej sa v najvyššej súťaži zatiaľ darí, keď je ako jediné mužstvo ešte neprehralo a z desiatich zápasov dostalo iba tri góly. Keďže aj Skalica je známa výbornou obranou (z desiatich zápasov inkasovala štyrikrát), neočakávalo sa veľa gólov. Mužstvá si vypracovali iba minimum príležitostí, o niečo viac ich mali domáci, no prvýkrát medzi žrde trafil až po polhodine hry Hlavatovič, jeho hlavičku odvrátila obrana hostí na roh.

Po prestávke sa medzi strelcov mohli zapísať Šebesta i Ulricha, ako aj hosťujúci Turňa, no obrany mali stále navrch a tak zápas prišiel až do penaltového rozstrelu.

Po štrnástich sériách bol stav nerozhodný 11:11. Pätnástu penaltu premenil Dano Šebesta a keď následne neuspel Kamil Kuzma, mohli vypuknúť skalické postupové oslavy. Skalica si zabezpečila postup do osemfinále, kde bude jej súperom lepší z dvojice Duslo Šaľa – Spartak Myjava ktorý sa bude hrať 5.10.

Podbrezová sa po Senici stala druhým mužstvom z najvyššej súťaže, čo sa musela so Slovnaft Cupom rozlúčiť. Na druhý deň ich nasledovali ešte Zlaté Moravce, keď sa o ich vyradenie zaslúžila aj trojica Seničanov v drese Serede – Krč, Ventúra a M. Kosorín. V zápase Liptovská Štiavnica – Dunajská Streda (0:5) sa predstavili až traja bývalí senickí hráči. V domácom drese Filip Kučera, v drese Dunajskej Stredy Peter Štepanovský a Ladislav Almási, ktorý sa raz presadil aj strelecky. V drese Malženíc boli sklamaní až štyria bývalí hráči Senice (Ivan Pikulík, Matej Rehák zo Stráží a bratia Balážikovci z Duboviec), keď Prešov rozhodol až v 92. minúte.

Ďalšie výsledky 4. kola:
Lipany – Žilina 1:2
Nový Život – Michalovce 0:3
Lipt. Štiavnica – Dun. Streda 0:5
Nové Mesto – Trnava 0:3
Malženice – Prešov 0:1
Tisovec – Poprad 0:4
Sereď – Zlaté Moravce 3:1
Višňové – Lipt. Mikuláš 1:4
Slov. Ďarmoty – Slovan 0:3
Veľký Meder – Trenčín 0:1
Šimonovany – Ružomberok 1:7


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

3D filamenty 2023