Bezkontaktný šport bez rozhodcov ultimate frisbee si obľubili Seničania a združili sa v roku 2010 do senického ultimate frisbee tímu Kus Plastu.

Kto sme?
Odkedy bol klub Kus Plastu v roku 2010 založený, zúčastnil sa mnohých turnajov na slovenskej i zahraničnej scéne a tiež nejeden z turnajov organizoval. V súčasnosti má klub 30 aktívnych členov a funguje aj ako občianske združenie. Klub sa rozrástol o ženský klub Kus Plastu-Kus Ženy, ktorý bol tento rok uznaný Slovenskou asociáciou frisbee. Nejde tu však len o kvantitu, ale aj o kvalitu. Dôkazom sú niektorí z hráčov Kusu Plastu, ktorí reprezentovali Slovensko v národných tímoch na podujatiach ako napríklad Majstrovstvá Európy, či Majstrovstvá sveta.

Horný rad sprava: Ján “Šani” Švarc, Dominik Cibula, Matej “Sury” Surový, Peter “Bicman” Cibula, Mário Polák, Jakub Bartoň, Matej Rybársky, Martin “Cibi” Cibula, Richard Mička, Jakub “Kocka” Hladík, Urban Sivák Dolný rad sprava: Marcela “Maca” Macková, Petra Cicáková, Lucia “Luc” Pekárová, Timotea Milotová, Žaneta Pavlovská, Bianka “Bia” Péčiová, Pavol “Cvaco” Vaca.

Čo to vlastne hráme?
Ultimate frisbee je tímový diskový šport, ktorý vznikol v Amerike. Cieľom je dostať disk pomocou prihrávok do protivníkovej zóny na obdĺžnikovom ihrisku. Ultimate je obľúbený najmä kvôli svojej jedinečnosti, keďže ide o bezkontaktný šport bez rozhodcov. Tí nie sú potrební ani pri najvyššej úrovni, ako sú napríklad aj svetové majstrovstvá. Ako je to možné? Hráči rešpektujú súpera aj samotnú hru a sú sami zodpovední za jej správny priebeh. Ide nielen o to uhrať čo najlepší výsledok, ale aj o samotnú radosť z hry, ktorá je možná len ak sa oba tímy správajú férovo. Táto zvláštnosť sa nazýva Duch hry (Spirit of the game, skrátene SOTG). Tímy si po zápasoch navzájom hodnotia SOTG a na konci každého turnaja je okrem víťaza turnaja vyhlásený aj najférovejší tím.

 


.
Toto je čítané

Futbal: Trenčania ukončili skalickú sériu bez prehry

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotnom zápase 7. kola nadstavbovej časti Niké…

Lakovanie a Pieskovanie