Chcete spropagovať aj vaše podujatie, pošlite nám ho na adresu kamven@zahori.sk a radi ho zaradíme do prehľadu podujatí.

 

piatok 21.4.
Beat forum
10:00 | KD Gbely
ZUŠ Gbely a Mesto Gbely pozývajú  na celoslovenskú spevácko-tanečnú súťaž Beat forum dňa 21.04.-22.apríla  v Dome kultúry Gbely.

 

sobota 22.4.
CANNONDALE KRÁĽ ZÁHORIA MTB MARATÓN 2017
9:00 | Zlatnícka dolina Skalica
Trať preteku je situovaná na úpätí Bielych Karpát do rekreačnej oblasti Zlatnícka dolina. Na pretekárov čaká zaujímavá trať o dĺžke 50km (2 okruhy), 25 km (1 okruh), ktorá obsahuje krátke a dlhé výjazdy a zjazdy, lesné i ťažné cesty a turistické chodníky.

 

Beh Šaštínskymi bormi 2017
9:20 | Gazárka Šaštín Stráže

 

Miestna výstava vín Skalica
10:00 | Františkánsky kláštor Skalica
Výstava vín pri príležitosti 800 rokov od prvej písomnej zmienky o Skalici.

 

Vinná Cesta
10:00 | Waidendorf Rakúsko
Na ochutnávanie budú ročníky 2016 a 2015, ktoré je možne si u nás aj zakúpiť.

 

Záhorácka 20 – 48. ročník
13:00 | Borský Mikuláš
Majstrovstvá SR mužov a žien v chôdzi na 20 km. Pretekov sa zúčastní aj Matej Tóth – olympijský víťaz v chôdzi.

 

Krojované hody
13:00 | KD Borský Svätý Jur
Tretí ročník krojovaných hodov sa bude opäť niesť v znamení krojov a veríme, že počet opäť narastie. Začneme o 13:00 pred KD, kde krojovancov privíta starostka obce Anna Kratochvílová.

 

Dog day s Jankou Hospodárovou, Petrom Cmoríkom a Lenkou Vavrinčíkovou
podujatie sa pre zlé počasie presúva na iný termín | DAV Senica
Zoberte svojho psieho kamaráta v sobotu 22. apríla do senického parku pri DAVe a zažite popoludnie spoločne so známymi osobnosťami – moderátorkou Jankou Hospodárovou, spevákom Petrom Cmoríkom, či ďalšou markizáčkou Lenkou Vavrinčíkovou.

 

Zpěváček Slovácka 2017
15:00 : Kultúrny dom Veselí nad Moravou
Cílem přehlídky je podpora přirozené zpěvnosti mezi dětmi a mládeží ve vztahu k lidové písni, posílení jejich vlastní vědomé regionální příslušnosti a umožnění společného vystoupení dětí z různých regionů Slovácka. V rámci přehlídky se představí ti nejlepší zpěváčci z Horňácka, Podluží, Kyjovska, Uhersko-Hradišťstka, Uhersko-Brodska, Strážnicka, Veselska, Mikulovska, Kopanic a Hanáckého Slovácka.

 

Smejko a Tanculienka – Kde bolo tam bolo
16:00 | Kino Záhoran Malacky
Smejko a Tanculienka navštívia krajinu rozprávok. Naučia Pipi dlhú pančuchu upratovať, s veľkou repou si budú navzájom pomáhať, Janíčko a Marienka neuveria Ježibabe, papať budú ako dráčikovia, počúvnu rady Malého princa, vyberú sa na vandrovku s Vajcom, Snehulienka navštívi siedmich trpaslíkov, vypočitajú si Akafuka, vydržia ešte viac s Mackom Duškom a na záver si zatancujú Pápá.

 

Koncert Robo Opatovský
19:00 | Reštaurácia Srdiečko Skalica
V štýlovej reštaurácii Srdiečko zaznejú jeho skladby v špeciálnych aranžmánoch iba v sprievode akustickej gitary, vibrafónu, perkusií a trúbky. Vstupné 10 eur.

 

Smoliar
19:00 | Stupava
Stupavskí ochotníci, posilnení hercami profesionálneho hviezdneho neba Tomášom Pokorným a Tomášom Turekom, odohrajú ďalšiu reprízu divácky úspešnej komédie Smoliar, a to v sobotu 22. apríla 2017 o 19.00 v Komornom divadle. Hra plná milostných zápletiek, vášne, vtipných a bláznivých scén, brilantných dialógov a hereckých výkonov, ktoré sa striedajú so šantánovými tanečnými a speváckymi číslami si získala priazeň mnohých divákov.

 

nedeľa 23.4.
Jarná motoristická burza
7:00 | Zámok Holíč
Burza náhradných dielov, literatúry a príslušenstva súčasných a historických vozidiel. Výstava historických vozidiel. Anketa o najkrajší motocykel a automobil výstavy s vyhodnotením o 11:00 hod.

 

2. ročník Rohožníckeho slalomu do vrchu
8:30 | Sološnica – kameňolom Alas
Začiatok a prezentácia áut je od 8:30. Trať je dlhá 1100 m. Štartovné: 5 €.

 

Turnaj v biliarde
10:00 | BBM Malacky
Turnaj otvorený pre všetkých registrovaných i neregistrovaných hráčov.

 

Pramene: Prehliadka starodávneho záhoráckeho folklóru
15:00 | KD Malacky
Vystúpi sedem folklórnych zoskupení s tancom, spevom, piesňami a hudobnými číslami tak typickými a jedinečnými v rámci celého Slovenska.

 

Velikonoční varhaní koncert – Zahajovací koncert cyklu “Laudate organum”
15:00 | Kostel Sv. Andělů Strážných Veselí nad Moravou
Veselské kulturní centrum se spolu s vedením města Veselí rozhodlo uskutečnit první ročník cyklu čtyř varhanních koncertů, jež nese název LAUDATE ORGANUM, tedy „CHVALTE VARHANY“. Tyto koncerty proběhnou o litugicky významných svátcích a veselských hodech, a tedy každý z těchto koncertů si ponese i určitý charakter. Zahajovací koncert si nese motto „Neboť nezavrhne Hospodin svůj národ a své dědictví neopustí“ Ž94,14 a bude se konat druhou velikonoční neděli 23. 4. 2017 v 15:00 ve farním kostele Sv. Andělů strážných, v den Svátku Božího milosrdenství. Představí se na něm význačný mladý varhaník ze Slovenska Pavol Valášek. V jeho podání se můžeme těšit na skladby Johanna Sebastiana Bacha, Julia Reubkeho (jehož rozsáhlá hudebně dramatická Sonáta má v podtitulu právě žalm 94) a Maurice Durufleho, jehož vysoce virtuósní Toccata bude strhující tečkou tohoto koncertu.

 

pondelok 24.4.
RICCO & CLAUDIA
18:00 | KD Senica
Legendárne a svetové hity.

 

Informácie bez záruky – zber dát internet.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota