V pondelok 1. mája sa bude v NTC Poprad hrať finálový zápas 48. ročníka futbalového Slovnaft Cupu, ktorého sa zúčastnilo vyše 200 klubov od piatej ligy. Jeho aktérmi budú MFK Skalica a ŠK Slovan Bratislava, víťaz bude reprezentovať Slovensko v Európskej lige UEFA 2017/18.

  

„Finále je o jednom zápase, samozrejme aj Skalica aj my budeme motivovaní, preto favoritom pre finále nie je ani jedno mužstvo,“ trošku alibisticky vyhlásil tréner Slovana Ivan Vukomanovič.

 

Slovan na ceste do finále vyradil postupne Vranov nad Topľou po penaltovom rozstrele, Oravské Veselé 6:1, Slovenské Ďarmoty 3:0, Veľké Ludince 1:0, Trenčín 3:1 a Michalovce 2:1 a 1:0.

Podstatne ťažšiu cestu mali Záhoráci, keď prešli cez Petržalku 5:1, Šamorín 2:0, Podbrezovú na penalty, Myjavu 1:0, Žilinu 3:2 a v semifinále Poprad 0:1 a 2:0.

Aj preto trošku čudne vyznie vyhlásenie bývalého reprezentanta Ladislava Molnára v televíznej debate, že Slovan by mal vyhrať, lebo si to zaslúži.

 

V generálke na finále Skalica iba remizovala v Košiciach s Lokomotívou 2:2, mužstvo ostalo v Tatrách, kde sa pripravuje na finále.

„Nikto nemusí pochybovať o tom, že budeme bojovať ako o dušu a dáme do toho 100 percent. Našou výhodou bude skutočnosť, že od Slovana všetci víťazstvo očakávajú, my môžeme len prekvapiť,” povedal skalický hráč Lukáš Hruška.

 

Víťaz Slovnaft Cupu získa 50.000 €, zdolaný finalista 20.000 €. Finále bude 1. mája o 16.20 hod. vysielať TV Dajto.

 

Finále súboja zručnosti

Deň pred samotným finále Slovnaft Cupu bude takým „predzápasom“ Finále súboja zručnosti. Predstaví sa v ňom trinásť najšikovnejších futbalistov z jesenného Súboja zručností, ktoré sa konali v každom ligovom klube. Podobne ako na jeseň, aj vo finále si budú musieť futbalisti poradiť so štyrmi úlohami a pribudne i bonusová disciplína. Tentoraz ale bude zohrávať svoju úlohu aj výsledný čas.

Účasť vo Finále súboja zručností si vybojovali Adrián Kopičár, Senica, Erik Jirka, Trnava, Pablo Podio, Podbrezová, Nikolas Špalek, Žilina, Jakub Mareš, Ružomberok, Karol Karlík, Zl. Moravce, Stanislav Danko, Michalovce, Joeri de Kamps, Slovan, Ján Dzurík, Prešov, Igor Šemrinec a Jakub Paur, obaja Trenčín, Martin Ljubičič a Pavol Šafranko (divoká karta), obaja Dun.Streda. Finálovú miestenku odstúpeného Spartaka Myjava dostal AS Trenčín, divokú kartu Pavol Šafranko z Dun. Stredy.

 

Ako bude prebiehať Finále súboja zručností ?

Účastníci budú triafať do piatich minibrániek rôznych veľkostí, absolvovať vzdušný slalom, triafať brvno a merať sa bude aj tvrdosť ich strely. Po skončení Finále súboja zručností sa bude konať záverečný raut pre partnerov Fortuna ligy a Slovenského futbalového zväzu. Ten bude spojený s odovzdávaním trofejí pre tých najlepších a najkomplexnejších futbalistov Fortuna ligy, ktorí budú úspešní vo Finále súboja zručností.

 

Záhorie bude reprezentovať Adrian Kopičár

FK Senica bude reprezentovať Adrian Kopičár, ktorý si účasť v Poprade vybojoval v klubovom minisúboji s Weritonom, Turynom a Březinom. S akými ambíciami odchádza do Popradu, sme sa spýtali samotného Adriana Kopičára.

Zaujímavé disciplíny ponúka súboj v Poprade (presnosť a tvrdosť strely, vzdušný slalom, triafanie brvna), aj si niektorú špeciálne trénoval ?

– To sú všetko činnosti, ktoré musí ligový hráč ovládať, veď to bežne robíme na každom tréningu. Špeciálny tréning teda nebol žiaden.

 

V konkurencii je niekoľko šikovných, technických hráčov, ako Paur, Špalek, Podio, či držiteľ voľnej karty Šafranko. Máš medzi nimi svojho favorita ?

– Tento súboj bude nielen o šikovnosti, ale aj o šťastí. Bude to však najmä o zábave pre divákov, ktorých dúfam príde čo najviac. Teším sa najmä na stretnutie so svojimi súpermi, s ktorými sa väčšinou poznám, či už z mládežníckych výberov, alebo z ligových ihrísk.

 

Na aké umiestnene si trúfaš ?

– Samozrejme, že čo najvyššie umiestnenie bude lákať každého. Budú rozhodovať góly, body aj sekundy. Chcel by som sa umiestniť čo najvyššie a dobre reprezentovať klub i mesto.


.

BM: Kralici