V sobotu 15.7.2017 sa na Mestskom atletickom štadióne v Trnave konali Majstrovstvá SR hasičského dorastu a dospelých. Z trnavského kraju sa do všetkých kategórii prebojovali DHZ z okresu Senica.

Dorastenky z DHZ Podbranč Horná Dolina, dorastenci z DHZ Sekule. Muži aj ženy boli z DHZ Kúty.

Nominácia na tieto Majstrovstvá nebola jednoduchá, keď museli vyhrať v obvodnom, okresnom aj krajskom kole. Takže tých víťazstiev museli absolvovať viac.

DHZ Podbranču Horná Dolina sa podarilo „obhájiť“ zlato spred 2 rokov. Vtedy na prvom mieste skončili dorastenci a tento rok nežnejšia časť zboru – a to dorastenky.

A nemali to v tohtoročnej konkurencii vôbec jednoduché. Ani počasie im veľmi nepomáhalo, skôr naopak. Silný vietor, hlavne pri požiarnych útokoch, poriadne miešal karty s výslednými časmi.

Spomínané dorastenky štartovali s poradovým číslom 2. Pri prvom útoku zlyhala časomiera a nezapla sa. Tak si útok zopakovali na konci druhých pokusov. V druhom útoku v poradí, slučka na hadici na ľavom prúde spôsobila „zastavený dych“ viacerým…nielen prúdarke. Vyrazilo jej prúdnicu z rúk a prúd jej udrel do dekoltu. Keďže padla na trávu ako poďtatá….pár minút boli nádeje na víťazstvo ohrozené. Po ošetrení zdravotníkmi  úder nakoniec ustála a pokračovalo sa ďalej. Bilancia: 1. útok sa nekonal a 2.útok ND (nedokončená disciplína).

Na tribúne to vrelo, keďže spomínané družstvo malo veľmi širokú základňu fanúšikov. Nielen so svojej dediny, ale fandili aj fanúšikovia z DHZ Sekule a DHZ Kúty. Ale neprestávali veriť a hlavne povzbudzovať J

Nasledoval posledný útok, ktorý sa im podaril dokončiť s časom 37,10s. Bol tretí najlepší.

O celkovom umiestnení mala teda rozhodnúť štafeta 8x50m. Behali sa 2 pokusy. Prvý pokus na vonkajšej dráhe bol  82,74sekúnd. Pekná štafeta, ale po sčítaní bodov za útok a štafetu to na 1.miesto zatiaľ nestačilo. Všetci úpenlivo čakali na 2.pokus. Druhá štafeta sa dorastenkám z DHZ Podbranč Horná Dolina veľmi vydarila a zabehli ju bez trestných bodov s časom 79,67s. Dokonca to bola najlepšia štafeta zo všetkých a dorastenky za ňu získali aj ocenenie.

A to už tribúna burácala, keďže body sa úpenlivo sčitovali nielen u sčítacej komisie, ale aj u fanúšikov. Tí si zopakovali atmosféru sladkého víťazstva z roku 2015, keď takto povzbudzovali svojich dorastencov v Turanoch, keď získali zlatý kov. A tiež sa im to podarilo až na konci súťaže. Do poslednej chvíle teda nebolo jasné kto získa to vytúžené zlato.

Toto víťazstvo bolo ďalším jedinečným úspechom tohto DHZ a dorastenkám patrí obdiv a vďaka za takúto reprezentáciu.

Týmto chceme pogratulovať aj ženám z DHZ Kúty, ktoré obhájili 1.miesto spred 2 rokov. Aj mužom z DHZ Kúty, ktorý tiež získali zlato vo svojej kategórii. A dorastenci z DHZ Sekule si zaslúžia pochvalu, pretože skončiť ako 4 najlepší DHZ tím dorastencov na Slovensku je veľmi pekný úspech.

Ďalej: Hasiči z Kútov prepísali históriu Majstrovstiev Slovenska ziskom double

Soňa Kadlečíková


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota