Cez víkend (15. – 16.7.) sa konali Majstrovstvá Slovenska hasičského dorastu a dospelých na trnavskom Mestskom atletickom štadióne A. Hajmássyho. Víťazstvo z tohtoročných Majstrovstiev Slovenska dobrovoľných hasičských zborov si v kategórii mužov aj žien odnášajú dobrovoľní hasiči z Kútov. Stalo sa tak prvý raz v histórii, že obe kategórie vyhrali súťažiaci z toho istého zboru.

Víťazi krajských súťaží z celého Slovenska  absolvovali súťažnú štafetu 8 x 50 metrov a požiarny útok s vodou. Víťazné ženy, ktoré obhajovali titul z roku 2015 na svoje prvenstvo potrebovali výsledný čas 112,26 sekundy, muži vyhrali s časom 88,93 sekundy„Už postup na celoslovenské majstrovstvá nebol jednoduchý, postupne sme sa museli prebojovať cez obvodné, okresné aj krajské kolá. Bez dobrej prípravy a spolupráce všetkých členov tímu by sme to nedokázali,“ zhodnotili svoj úspech členovia víťazného tímu.

Majstrovstvá Slovenska dobrovoľných hasičských zborov sa konajú raz za dva roky, organizuje ich Dobrovoľná požiarna ochrana SR.


.

BM: Ustekana sobota