Motorové vozidlo sa stáva zbraňou v rukách vodiča pod vplyvom alkoholu, prípadne omamných látok!

 

 

Dopravní policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave za uplynulý týždeň zaznamenali jazdu nezodpovedných vodičov pod vplyvom alkoholu, ktorá sa skončila dopravnou nehodou. Následky týchto dopravných nehôd sú nezvratné. Ťažké zranenia aj vysoké škody na majetku. Nezodpovedné rozhodnutie vodiča sadnúť si za volant pod vplyvom alkoholu tak ovplyvnilo nie len jeho život a zdravie, ale aj život a zdravie posádky vozidla, ostatných účastníkov cestnej premávky a ich majetok.

 

 

 

Vodič pod vplyvom alkoholu pomalšie vyhodnocuje situáciu v cestnej premávke. Zároveň sa znižuje jeho reakčný čas a schopnosť správne vyhodnotiť neočakávané udalosti v cestnej premávke, ktorou je napríklad chodec, prípadne iná prekážka.

 

 

Aj odmietnutie vykonania dychovej skúšky alebo odmietnutie podrobiť sa lekárskemu vyšetreniu odberom a vyšetrením krvi na zistenie prítomnosti návykovou látky v tele vodiča  je  podľa Trestného zákona trestným činom, za ktorý hrozí rovnaký trest, ako samotná jazda pod vplyvom alkoholu. Vodič v obci Veľké Leváre sa v piatok (27.10.2017) po čelnej zrážke s protiidúcim vozidlom odmietol podrobiť dychovej skúške aj odberu biologického materiálu za účelom zistenia omamných látok v krvi. Povereným príslušníkom PZ bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykových látok.

 

Vodiči pamätajte, že alkohol znižuje schopnosť sústrediť sa a správne a v čas reagovať na situáciu v cestnej premávke. Vozidlo sa tak stáva v rukách vodiča pod vplyvom alkoholu zbraňou!

 

 Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.


.
Toto je čítané

Odškodňovanie poľnohospodárov pre škody na plodinách nie je systémové

Klimatické zmeny spôsobené globálnym otepľovaním sa aj na Záhorí prejavujú čoraz častejšie.…

BM: Ustekana sobota