Klienti využívajúci prepravnú službu majú k dispozícii nový sociálny taxík. V stredu 22. novembra ho zástupcovia vedenia mesta slávnostne odovzdali Mestskému centru sociálnych služieb (MsCSS) v Malackách. Kľúče od novučkého vozidla z rúk primátora Juraja Říhu prevzala riaditeľka centra Melánia Dujsíková.

 

 

Sociálny taxík je financovaný z dotácie Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny vo výške 23 000 eur. Zvyšok do celkovej ceny auta 35 486 eur zaplatilo mesto. Biely Peugeot Boxer Minibus má kompletnú výbavu a, čo je veľmi dôležité, jeho súčasťou sú elektrické výsuvné schodíky a zabudovaná elektrická plošina na prevoz osoby s invalidným vozíkom.
Prepravná služba – sociálny taxík funguje v Malackách už od roku 2009. V prevádzke je každý pracovný deň od 7.00 do 15.00 h. Ročne odvezie priemerne 1 700 klientov, pričom za prvých 9 mesiacov tohto roka (1. január – 30. september) ich bolo 1 384. Náklady na prevádzku sociálneho taxíka predstavujú približne 25 000 eur ročne, z toho 82 percent financuje mestský rozpočet.

Pálfyovci Knihy.Zahori

 

Ako funguje sociálny taxík

MsCSS poskytuje prepravnú službu spravidla v meste Malacky, podľa požiadaviek však zabezpečuje dopravu aj do iných obcí.

Pred plánovanou jazdou sa treba objednať  v kancelárii dispečerky osobne na Ulici 1. mája č. 9 alebo telefonicky na čísle 034/772 30 68  minimálne 24 hodín vopred. Objednávky sa prijímajú v pracovné dni v čase od 7.00 do 14.00 h.

 

Čo potrebujete?

  • žiadosť o poskytovanie prepravnej služby,
  • potvrdenie lekára o zdravotnom stave na účely využívania prepravnej služby,
  • potvrdenie, resp. rozhodnutie z ÚPSVaR o poberaní peňažného príspevku na kompenzáciu zvyšných výdavkov súvisiacich so zabezpečením prevádzky osobného motorového vozidla, resp. o jeho nepriznaní,
  • komplexný posudok ÚPSVaR – fotokópia + preukaz ŤZP – fotokópia (ak sú vydané).

 

Viac informácií nájdete na internetovej stránke MsCSS www.mscss.sk v sekcii Služby.

 

Ingrid Sochorová


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM Salon EV