Parkovanie pred Skalickou fakultnou nemocnicou sa má podľa dostupných informácií spoplatniť. Tento zámer vedenia nemocnice s mestom, ktoré je jedným z akcionárov, však nebol prerokovaný.

 

Foto: Eduard Timko, nspskalica.sk

 

Podľa viceprimátora Milana Romana ide o negatívny krok. V tejto veci bude preto konať a oslovil už aj Trnavský samosprávny kraj, ďalšieho z akcionárov nemocnice.

 

Podľa zverejnených informácií, za zmenou dopravy v okolí nemocnice stojí samotné spoplatnenie parkovania, ktoré má prevádzkovať externá spoločnosť.  Má sa však dotknúť nielen návštevníkov, ale aj zamestnancov nemocnice. Bezplatné parkovanie sa bude týkať len prvej polhodiny. „Zo skúseností vieme, že návšteva lekára často presahuje tento časový limit. Argument, že bude možné naďalej bezplatne parkovať v priľahlých uliciach, neobstojí. V konečnom dôsledku na to doplatia práve tí, ktorí majú vážnejšie zdravotné problémy, imobilní či starší ľudia,“ hovorí viceprimátor Skalice Milan Roman.

 

Pre zamestnancov bude vybudovaných približne 40 miest a za parkovanie v areáli nemocnice si budú musieť údajne priplatiť 20 € mesačne. „Fakultná nemocnica je jedným z najväčších zamestnávateľov v okrese. Nemyslím si, že týmto spôsobom prilákame do zdravotníctva viac pracovnej sily,“ hovorí Milan Roman, viceprimátor Skalice.

 

Vedenie mesta vníma tento stav ako veľmi vážny. „Tento zámer s nami ako akcionárom nemocnice absolútne nikto nekomunikoval. Považujem to za pomerne zásadnú vec. Aj preto som už kontaktoval ďalšieho väčšieho akcionára, Trnavský samosprávny kraj a župana Jozefa  Viskupič požiadal o stretnutie a prerokovanie tejto veci. Stretnutie sa bude konať už zajtra a verím, že spoločne podnikneme kroky, ktoré prinesú zmysluplné riešenie tohto problému,“ povedal Milan Roman.


.

BM: Festival Záhrad