„Filip, ja naozaj…“ chcela mu vysvetliť, keď pocítila, ako ju na tvár udrela jeho pevná ruka. Náraz bol taký prudký, až jej tašky s nákupom vypadli z rúk. Krabica s mliekom pri náraze praskla a to teraz vytekalo po celej dlážke.


„Tak ty nevieš!“ reval Filip z celých pľúc. „Veď ja to z teba vytlčiem! Možno si potom spomenieš!“
Zdrapol ju za vlasy, aby mu nemohla ujsť. Rukami sa snažila chrániť si tvár. Filipove údery dopadali na jej telo zo všetkých strán. Pošmykla sa a spadla na zem. Ležala schúlená do klbka v kaluži rozliateho mlieka a nemala sa ako brániť.
„Prečo si svojej matke povedala, že nemáme peniaze?! Tak ty ich máš stále málo?!“ kričal stále nepríčetnejšie a jeho kopance boli čoraz silnejšie. Jeden z nich ju trafil priamo do brucha. Zalapala po dychu.
„Zabijem ťa, ty sviňa, počuješ?!“
V tej chvíli mu uverila. Jeho tvár vyzerala šialene. Ak ihneď niečo nespraví, naozaj ju dnes zabije, uvedomila si odrazu. Musí sa vzchopiť a bojovať! Nielen kvôli sebe, ale najmä kvôli Sebastianovi. Čo by si len bez nej počal? Nie, nesmie dovoliť tomuto šialencovi, aby ju pripravil o život! Pokúšala sa postaviť, ale Filip ju zakaždým zrazil späť na zem. Odrazu jeho útoky na chvíľu prestali. Asi sa aj on potreboval nadýchnuť. Využila jeho zaváhanie a po kolenách sa odplazila k dverám. Schmatla kabelku a rýchlo vybehla von. Bežala, čo jej sily stačili, hoci jej každý krok spôsoboval nepredstaviteľnú bolesť. Mala pocit, že má zlámané všetky kosti vo svojom ubolenom tele. Za sebou počula Filipov krik. Snažil sa ju dobehnúť, ale bol príliš opitý. Vybehla na parkovisko a naskočila do svojho auta. Práve vo chvíli, keď za sebou zatvorila dvere a pokúšala sa naštartovať, videla, ako sa k nej tackavým krokom približuje. Rýchlo šliapla na plyn. Rútil sa priamo oproti nej, ale ona naňho nebrala žiaden ohľad. Ak sa neuhne, zrazí ho. Zrazí a nebude ju to ani na chvíľku mrzieť!

Súťažná otázka:
Ako sa volá prvá kniha Kristíny Mišovičovej?

Nápovedu nájdete tu: www.kristinamisovicova.webgarden.cz

Nezabudnite, už budúcu nedeľu, 28.11.2010 vám prinesieme druhú ukážku z románu Len láska pozná odpoveď, spolu s ďalšou súťažnou otázkou. Tí z vás, ktorí správne odpovedia na všetky tri súťažné otázky uverejnené pri jednotlivých úryvkoch, budú zaradení do žrebovania o túto zaujímavú knihu spolu s vlastnoručným podpisom a venovaním autorky.

Správne odpovede posielajte na email: misovicova.kristina@gmail.com


.

BM: Ustekana sobota