Občianske združenie UV o.z. Vás srdečne pozýva do Malaciek na vianočný UV_festival 2011!

Poďte sa v posledný predvianočný večer stretnúť s priateľmi a spoločne si užiť zábavu so skvelými mladými hudobníkmi. Predvianočnú náladu Vám prídu spríjemniť dve nestarnúce hviezdne zoskupenia, DRS a The Reel, skvelý Robo Patejdl Band a strhujúci sólo bubeník Lucas Perný, ktorý svoj koncert zakončí originálnou jam session s malackými hudobníkmi! Paralelne k tejto bohatej hudobnej nádielke bude prebiehať videoprezentácia obrazov umelkyne Gabriely Halás a Sabina Maršálková z UV o.z. bude v mene občianskeho združenia Mladíinfo v ich provizórnom stánku poskytovať študentom množstvo informácií o možnostiach štipendií, stáží, študentských konferencií, dobrovoľníctva, mládežníckych výmen a o mnohom inom. Okrem toho pre Vás gajarská hudobná skupina Ibuprofen pripraví výborný vianočný punč!

Vianočný UV_festival 2011 je prvým projektom mladého združenia UV o.z. a zároveň predskokanom a pozvánkou na pripravovaný veľký multikultúrny letný festival UV_2012, ktorý dá mladým talentovaným umelcom jedinečnú príležitosť prezentovať sa po boku skúsenejších zahraničných kolegov, privedie zahraničných dobrovoľníkov, organizácie a umelcov z mnohých krajín sveta a nám všetkým prinesie veľký hudobný a kultúrny zážitok! UV o.z. vianočným UV_festivalom 2011 odštartuje rad projektov, ktoré budú zamerané na rozvoj kultúry a umenia mladých umelcov. Prostredníctvom týchto projektov im združenie poskytne priestor na sebarealizáciu a podporí ich umelecký i osobnostný rast. Neposledným a rovnako dôležitým cieľom združenia je pomocou spolupráce s environmentálnymi organizáciami a ochranármi napomôcť k lepšiemu environmentálnemu cíteniu účastníkov všetkých našich projektov.

Hudobné skupiny:
Robo Patejdl Band
Lucas Perný
DRS
The Reel

Sprievodný program:
videoprezentácia obrazov Gabriely Halás
informačný stánok Mladíinfo

Predstavenie hudobných skupín:
Robo Patejdl Band
Kapela Robo Patejdl Band vznikla na jeseň 2010 netradične na “pódiu” Vrakunských hodov. Gitarista Tomáš Vana dostal ponuku odohrať koncert na tomto podujatí a prizval si k sebe hudobníkov, s ktorými hrával v rôznych predchádzajúcich projektoch. Keďže malo pôvodne ísť iba o jedno vystúpenie, nazvali sa podľa speváka Robo Patejdl Band. Koncert sa však mimoriadne vydaril, čo motivovalo chalanov pokračovať v spoločnom hraní.
V súčasnosti má kapela pripravený ako program vlastných skladieb, tak aj cca 4 hodiny prevzatých skladieb, hráva pravidelne v rockových kluboch v Bratislave a okolí, na mainstreamových, či alternatívnych festivaloch.
Robo Patejdl Band sú: Robo Patejdl – spev, Tomáš Vana – gitary, Erik Bínovský – basová gitara, Šteffi Kovalčík – bicie.
Lucas Perný
Máloktorý bubeník dokáže zaujať pozornosť poslucháča bez toho, aby potreboval vedľa seba spoluhráčov. Rodák z Komjatíc pri Nových Zámkoch to dokáže. Lucasova tvorba je na Slovensku výnimočná. Ovláda techniku, ktorá mu umožňuje každý okamih meniť linku, melódiu, rytmus či motív. Jeho tvorba, sa posúva do myšlienkového teritória, kam je ťažké vstúpiť. Skladby majú švih a energia z nich sála ako z halogénovej žiarovky. Rituálne bubnovanie a hudba, ktorá odmieta akékoľvek zaškatuľkovanie, sa vymyká „celoslovenským“ normám. Okrem iného jeho hudba obsahuje aj prvky drum’n’bass a experimentálneho rocku, do ktorých aplikuje vlastné originálne nápady. Lucas je progresívny, čo ale neznamená, že opakuje zaužívané postupy “progresívnych” kapiel.
DRS
Podľa vlastných slov jedného z členov skupiny je DRS „veľmi talentované, folklórne, melancholické kvarteto, ktoré vie rozohriať srdce poslucháča prijemnými „plnoduchými“ textami zapletenými do duše tónov a rytmov“. Prelom ich hudobnej kariéry nastal albumom „OplZlost“ v roku 2004. 10 ročné pôsobenie skupiny na slovenskej hudobnej scéne spôsobil prevrat v chápaní „muziky“ ako celku. Niektorí občania vraj veľmi radi púšťajú ich hudbu na vyháňanie myší z garáži a na odháňanie zvedavých susedov.
DRS sú: Richard Holický – spev, Róbert Sith „TH“ – basová gitara, Martin Harmat „Harry“ – gitara, Emil Hlavatý „Dino“ – bicie.
The Reel
The Reel, nezávislá rocková indie partička zložená prevažne z ľudí s punkovou minulosťou sa sformovala začiatkom roku 1993 okolo kapelníka, gitaristu, speváka a skladateľa Stana “Mosquito” Petráša. Ku kapele patril od začiatku textár, supervízor a guru Miro “River Salome” David, známy spoluprácou s legendárnymi AC+. Kapela hneď v roku 1993 vydáva svoj prvý štúdiový album a neskôr dva demo albumy a to “Brutálna lyrika” a “Mosquito (Náramne prítulný živočích)”. V roku 2004 sa vracia gitarista, spevák a skladateľ Andrej “Andy” Waschek, kedy skupina doplnená ešte o sólovú gitaru Vlada “Džony” Nováka (inak člena AC+) vydáva demo album “Imagine Such A Night” a v roku 2005 svoj prvý štúdiový singel “Rádio Jerevan”. Ten sa tento rok opätovne nahral v Slovenskom rozhlase a začne konečne znieť slovenským rádioéterom.
The Reel sú: Andrej Waschek – sólový spev, Stano Petráš – gitara a vokály, Vlado Novák – gitara, Laco Jursa – basová gitara, Džimák aka Braňo Ščepánek – bicie nástroje, Maťo Kahan – klávesy a programovanie, River Salome – texty.

kedy: 23.12.2011, 19:00 – 0:00 hod.
kde: Malacky, spoločenská sála MCK
Predpredaj vstupeniek spúšťame 30.11. v TIK Malacky a v kine Záhoran v Malackách s cenou vstupenky v predpredaji iba za vianočné 3 EUR a na mieste 4,50 EUR. Pozor, z dôvodu obmedzenej kapacity sály pôjde do predaja iba 150 vstupeniek!

Oficiálna webstránka UV_festivalu: www.uvfestival.eu
Informácie o vianočnom UV_festivale 2011: www.facebook.com/event.php?eid=121305054645970

Partneri
Mestské centrum kultúry Malacky
EXO hosting
Aureus Services, s.r.o.
Hybridus
Reklamná agentúra Public
Ruža Rudolf
Mladíinfo
Mediálni partneri
Malacký hlas
eM TV
regionPRESS, s.r.o.
Záhorí.sk
Záhorácká tuačová kancelárija
Ľudia pre Malacky


.

BM Salon EV