Slovák sa peknou strelou z otočky prezentoval v úvode zápasu. Gólový účet však otvoril Gašpar, keď nikým nepokrytý v 5. minúte počas presilovky dostal puk za Kristína – 0:1.

V 8. minúte zaútočili vo dvojici Šimek a Cibuľka, ktorý trafil len do betónov Kotvana. Mikušovič v 12. minúte trafil presne lapačku Kotvana. Hreus v 15. minúte presne rozohral od mantinelu na Vaškoviča, ktorý trafil presne – 1:1. Vv 18. minúte Vaškovič pekne povymietol Kotvanovi pavučiny v bráne – 2:1. Hreus v 20. minúte zatiahol záchrannú brzdu pred Slovákom. Z nariadeného trestného strieľania sa Slovák nemýlil a vyrovnal na 2:2.

Šúrekova strela išlo mimo brány v 24. minúte. Boržík počas 26. minúty v rozhodujúcej chvíli fauloval Mikušoviča, ktorý z nariadeného trestného strieľania gól nedosiahol. O minútu neskôr za hostí Hančák pálil nad bránu. V 29. minúte strhol skóre znova na našu stranu Lantoš, keď dorážal Mikušovičovu strelu – 3:2. Lezo unikol obrane hostí v 34. minúte počas oslabenia, ale Kotvan bol pozorný. Salajka sa prezentoval strelou od modrej v 38. minúte. Už o minútu neskôr na opačnej strane presne trafil Kadlubiak – 3:3. Mikušovič chcel streliť ešte gól do šatne v 40. minúte, ale Kotvan vyrazil iba pred Škápika, ktorý akciu nakoniec do gólu dotiahol – 4:3.

Počas druhej prestávky sa z výhry radoval Ján Kŕč zo Senice, ktorý si odniesol darčekový kôš a kalendár HC Dukla. Ceny do súťaže darovala JAAS spol. s.r.o. .

Kotvan mal v 43. minúte pri Šúrekovej strele problém. Hreus sa v 48. minúte po dvoch prihrávkach v zápase tešil aj z presného zásahu počas presilovej hry – 5:3. Michalovce zvýšili svoju aktivitu v 50. minúte, ale šance Hančáka, Drotára a Kadlubiaka skončili v Kristínovej lapačke. Mikolášek mohol rozhodnúť zápas v 51. minúte. Minčák svoje nervy neudržal v 58. minúte a predčasne putoval pod sprchy. O minútu neskôr ho nasledoval aj I. Majeský, ktorý svoje nervy neudržal v súboji proti Reissmüllerovi. Michalovce sa namiesto zdramatizovania výsledku v závere zápasu nechali zbytočne vylučovať.

HC Dukla Senica – HK Dukla Michalovce 5:3 (2:2, 2:1, 1:0)
Góly: 15. Vaškovič (Hreus, Šúrek), 18. Vaškovič (Hreus, Salajka), 29. Lantoš (Mikušovič, Škápik), 40. Škápik (Mikušovič, Lezo), 48. Hreus (Salajka, Šúrek) – 5. Gašpar (Opatovský, Kadlubiak), 20. Slovák, 39. Kadlubiak (Mach, Gašpar). Počet divákov: 475.

Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Dnes sme mali na programe veľmi dôležitý a veľmi ťažký zápas so súperom, ktorý s nami susedí v tabuľke, takže sa hralo prakticky o šesť bodov . Ťažko sme sa rozbiehali, Michalovce vyhrávali. Majú veľmi dobrý tím a predviedli u nás kvalitnú hru. Myslím si, že celkovo mal zápas vysokú úroveň a vysoké tempo a všetci si tu víťazstva nesmierne ceníme. Sme veľmi radi, že sme porazili také mužstvo ako Michalovce v tej zostave, v akej k nám prišli. Všetkým hráčom chcem poďakovať za obrovskú bojovnosť a chcenie, ktorým dotiahli zápas do víťzného konca. Ešte raz chlapcom, blahoželám, ďakujem a gratulujem k víťazstvu.

Výsledky 12. kola o play off
HK Trnava – ŠHK 37 Piešťany 1:4 (0:1, 1:3, 0:0)
HC Prešov 07 – MHk 32 Liptovský Mikuláš 1:6 (1:2, 0:3, 0:1)
HC Dukla Senica – HK Dukla Michalovce 5:3 (2:2, 2:1, 1:0)
HC Topoľčany – HC 07 Detva 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Dohrávka 3. kola o play off
HK Spišská Nová Ves – HC 46 Bardejov 1:5 (1:1, 0:1, 0:3)

hcduklasenica.sk


.