Jazz-rocková kapela Fridge Aside z Hlbokého 17. februára pokrstila svoje debutové CD v senickom hostinci Na Vážkach. Podľa slov gitaristu Ondreja Kopeckého je tento album výsledkom 6 ročnej existencie.

 Foto Filip Kalka

Spočiatku túto skupinu tvorili traja členovia, no po čase sa trio Stano Kovár, Ondrej Kopecký a Stano Zríni rozrástlo o Tomáša Ščepku, ktorý hrá na klávesy. Zaujímavosťou na tejto kapele je čisto inštrumentálna tvorba, ktorá fanúšikov neodradila, ba priam pohltila.

Basgitarista Stano Kovár je nie len hudobne nadaný, ale i zručný. Jeho basgitary by sme márne hľadali v obchodoch, pretože si ich vyrába sám a ako dôvod uviedol: „Pretože ma zaujímalo, prečo si výrobcovia gitár pýtajú toľko peňazí za nástroj, ktorý si šikovný človek dokáže vyrobiť doma sám za polovičnú cenu.“

Krstný otec tohto albumu bol až do poslednej chvíle utajený. Napokon sa ním stal majiteľ podniku Na Vážkach, keďže sa mu chalani z kapely chceli takto poďakovať za jeho stálu ochotu. CD netradične, ale celkom vhodne v tomto zimnom období, pokrstil snehom.

Na záver bol na pódium pozvaný aj hosť Lukáš Bečka, ktorý so svojou trúbkou príjemne osviežil večer.
Nie len majiteľ podniku Juraj Hostinský bol spokojný s vysokou účasťou ľudí, ale i Fridge Aside si pochvaľoval fanúšikov, ktorý si na mieste mohli zakúpiť „čerstvý“ album za 5 eur.

Dominika Piovarčiová


.
Toto je čítané

Výstavba novej športovej haly pri SOŠ v Senici bude ukončená na jeseň

Výstavba novej športovej haly pri Strednej odbornej škole (SOŠ) podnikania v remeslách…

BM Salon EV