Srdečne Vás pozývame na Kultúrne Slávnosti Mikroregiónu Šaštínsko, ktoré sa budú konať dňa 17. júna 2012 v Šaštíne-Strážach v rekreačnej oblasti Gazárka.

Prvá spoločná akcia obcí mikroregiónu v minulom roku dopadla veľmi dobre. Bolo príjemné zistiť, že folklór má v našich dedinách stále svoje miesto a nájde sa dostatok nadšencov, ktorí sa dokážu postarať o jeho udržanie. Stovky návštevníkov slávností si mohli prezrieť prezentácie obcí, v ktorých sa snažili obce zaujať niečím, pre ne typickým. Pre deti bolo pripravené westernové mestečko, prezentácia vojenskej techniky, ale aj maľovanie na tvár. Odprezentovať sa nezabudli ani šaštínski poľovníci a rybári. Punc tradícii pridal cech remeselníkov z Borského Mikuláša, ktorý sa prezentoval remeslami. Rekreačná oblasť Gazárka je výborným miestom pre organizovanie kultúrnych slávností, a preto sa už teraz môžeme tešiť na Kultúrne slávnosti Mikroregiónu Šaštínsko v tomto roku.

Združenie mikroregión Šaštínsko vzniklo v roku 2007. Od svojho začiatku združovalo obce okolo mesta Šaštín-Stráže za účelom spoločnej výstavby kanalizácie. K rozšíreniu združenia prišlo v roku 2009. V súčasnosti mikroregión Šaštínsko združuje obce Čáry, Smolinské, Šaštín -Stráže, Borský Mikuláš, Kuklov, Kúty, Moravský Svätý Ján, Sekule, Borský Svätý Jur a Lakšárska Nová Ves. Nečlenom združenia sú Bílkove Humence.


.