Zverenci trenéra Stanislava Grigu v stredu (21.3.) porazili Slovan Bratislava a postúpili do semifinále 43. ročníka Slovenského pohára 2011/2012 – Slovnaft Cupu.

Foto: Facebook.com FK Senica – oficiálna stránka

Slovan Bratislava – FK Senica 2:0 (0:0), 2:4 rozstrel z 11 m
Zápas sledovalo na štadióne 1450 divákov.
prvý zápas 0:2 – do semifinále Slovnaft Cupu postúpila Senica

V odvete štvrťfinále si prvé štyri šance na skórovanie v prvom polčase vypracovali domáci hráči, ale nedosiahli želaný úspech. Domáci futbalisti sa vytúžených dvoch gólov dočkali až v úplnom závere stretnutia, keď sa po dlhom obliehaní senickej bránky presadili v 83. min Halenár a v 89. min Milinkovič.
Kapitán domácich, ktorý svojím gólom vyrovnal stav tohto pohárového zápasu na 2:2, v 56. min nepremenil pokutový kop za faul Strnada vo veľkom vápne domácich. Od tohto momentu hostia zo Senice dohrávali s desiatimi hráčmi, čo sa prejavilo aj na zvýšenom tlaku domácich hráčov, ale z tejto presilovky vyťažili iba spomínané dva góly v úplnom závere stretnutia. Preto nasledovali strely zo značky pokutového kopu, v ktorých boli úspešnejší hostia zo Senice. Vojnu nervov vyhrali 4:2 a postúpili do semifinále Slovnaft Cupu 2011/2012.

Vladimír Weiss st. (tréner Slovana): “V prvom rade gratulujem Senici k postupu do semifinále, jej postup je zaslúžený. Hostia dnes hrali veľmi dobre, disciplinovane a obetavo.”

Libor Fašiang (asistent trénera Senice): “Sme veľmi radi, že sme toto stretnutie dokázali získať na našu stranu v penaltovom rozstrele. V tomto zápase sme hrali nielen proti domácim hráčom, ale aj proti rozhodcom – o to je náš postup ďalej cennejší.”

FK Senica sa v semifinále Slovnaft Cupu 2011/2012 stretne s FC ViOn Zlaté Moravce. Prvý zápas odohrá Senica 17. apríla a odvetu 24. apríla.

[youtube NP_p4lZZ4hg]

Zdroj: futbalportal.net, sme.sk, fksenica.eu


.
Toto je čítané

Zámok v Malackách sa pripravuje na letnú sezónu

Zámok v Malackách alebo Malacký kaštieľ bude od 1. mája do konca…

Lakovanie a Pieskovanie