„Zdravím, pozri nový článok na www.myjany.sk.“ V podobnom znení sa niesla väčšina avíz, ktoré mi v roku 2004 pristávali v mailovej schránke, že na myjany.sk je nový článok. V tom čase sme o Facebooku ani len netušili a informácie o tom, kde bude jarmok, výstava alebo ako skončil futbalový zápas, sme si mohli prečítať len v papierovom Záhoráku.

Osem rokov v živote človeka nie je veľa. Osem rokov fungovania projektu, nad ktorým na jeho začiatku visel otáznik, či „sa chytí a čitateľov bude pribúdať“ , je dosť. Myjany.sk sa časom premenovalo na Zahori.sk, keďže aj rozsah správ sa regionálne rozšíril. Pribudli rubriky Naša Skalica, Naša Senica, Naše Malacky. Najnovšou aktualitou je Zahori.tv, kde sú spracované video správy nielen zo športu, ale aj kultúry a cestového ruchu, a s tým súvisiaci prehľad podujatí na celom Záhorí. Dvetisícdeväťstodvadsať dní aktívnej práce priviedlo Zahori.sk tam, kde je dnes. Úspešný regionálny web, kde sa dozvedáme aktuality rôznych tém, ako aj príspevky, postrehy a fotoreporty od samotných čitateľov.

Želám preto Zahori.sk veľa ďalších úspešných rokov a zároveň veľké vďaka Matejovi Hajdinovi –  tvorcovi tohto projektu, že neustále aktívne a kreatívne pracuje na jeho rozvoji, či už po obsahovej alebo dizajnovej stránke, ako v neposlednom rade aj všetkým, ktorí za týmto projektom stoja. Pretože nadchnúť sa pre niečo je jedna vec, ale aj naďalej tvoriť, inovovať, vytrvať vo svojom snažení sa nepodarí každému.

V súčasnosti mi už nechodia informácie o novom článku na webe. Automaticky po otvorení internetu klikám na www.zahori.sk. Patrí to už k bežnému rituálu, tak ako ranná káva.

Jana Leskovská


.

BM: Ustekana sobota