Po podujatiach na Slovakiaringu a v Brne pokračovala séria motocyklového šampionátu UEM Alpe Adria road racing championship tretím podujatím, ktoré sa konalo uplynulý víkend na Pannoniaringu. Tento pekný, technicky aj jazdecky náročný okruh sa nachádza v západomaďarskej župe v blízkosti mestečka Ostffyasszonyfa.

Na tomto podujatí, ktoré bolo organizované rakúskou motoristickou federáciou sa zúčastnil aj team SG Fix s jazdcami Vlado Ruža, Štefan Bunčiak a Michal Puškár.

Jazdec zo Záhoria Vlado Ruža hodnotí svoj pretek: „V druhom kvalifikačnom tréningu som si dal svoj rekord na tejto trati, ktorý mal hodnotu 1:56,3. Vďaka tomu som si vyjazdil štvrtú pozíciu na štarte, čo znamenalo štart z prvého radu. Bol som rad, že sa to podarilo, hlavne keď bola na tomto podujatí obrovská konkurencia. Okrem toho Honza Halbich, ktorý si vyjazdil pol position sa pred pretekmi odhlásil a to ma dokonca posunulo na tretiu priečku na štarte. Po štarte som bol v prvom kole na piatom mieste, ale v jednej zo zákrut, keď ma chcel jeden zo súperov predbehnúť tam kde na to vôbec nemal, bol dlhý v nájazde do zákruty a tým ma vyviezol mimo stopy a dokonca som bol rád, že som sa vôbec udržal na asfalte a že sme obaja nespadli. Samozrejme ma popredbiehali ďalší súperi a preto som bol až na desiatej priečke. Bol som nahnevaný a snažil som sa čo najskôr prebojovať dopredu. Nebolo to ľahké, lebo na Pannonii sa veľmi ťažko predbieha ale podarilo sa mi napokon prebojovať na výborné šieste miesto. Som rád za také umiestnenie v takejto konkurencii, ale najväčšiu radosť som mal z dosiahnutého času v kvalifikácii. Je to čas, ktorý som ani ja neočakával, ale podarilo sa to aj vďaka perfektne naladenej motorke.

Tesne pred touto sezónou sme začali spolupracovať pri ladení motocyklov s firmou Motomaxx. Je vidieť, že to bolo správne rozhodnutie a som rád, že sme našli aj na Slovensku ľudí, ktorí tomuto rozumejú. Okrem toho budeme spolupracovať aj pri príprave podvozku motocykla a k tomu nám teraz budú slúžiť tlmiče značky K-tech, ktorého dovozcom je práve táto firma.

Takže celkove umiestnenie v hodnotení Alpe Adrii som obsadil 6. miesto, v hodnotení Slovenského majstráku 1. miesto a v hodnotení Rakúskeho majstráku 2. miesto.Uplynulý víkend nejdnoznačne hodnotím ako veľmi úspešný“
Ďalší pretek sa bude konať v chorvátskej Rijeke 17.6.2012

Ružová


.
Toto je čítané

Futbal: Trenčania ukončili skalickú sériu bez prehry

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotnom zápase 7. kola nadstavbovej časti Niké…

Lakovanie a Pieskovanie