Uplynulú sobotu 16.6.2012 sa konalo v Leviciach 4. kolo ligy Únie boxerských klubov Slovenska (UBCS) pod názvom Pohár primátora Levíc.

Robo Reisenauer Ernest Pavlovič tréner Dubnice Michal Franek majster sveta a Ali Reisenauer

Napriek úpravám, ktoré zaviedlo vedenie UBCS, že na tejto lige môžu štartovať len boxeri do 25 zápasov, bolo štartovné pole opäť veľmi presýtené. Z 12 oddielov z celého Slovenska sa tu stretlo 70 boxerov, čím sa utvorilo 35 dvojíc.

Opatrenie s obmedzeným počtom zápasov bolo utvorené z dôvodu, aby sa predišlo nekonečnému maratónu zápasov, čo je veľmi náročné ako pre boxerov, tak aj pre trénerov a rozhodcov.

BC RTJ Malacky mala v talóne troch boxerov vo vekových kategóriách mladší žiaci, starší žiaci a mladší dorast. „Služobne“ najmladší boxer BC RTJ, Radoslav Irha v hmotnosti do 52 kg prekročil povrazy ringu z Malačanov ako prvý. Jeho súperom mu bol boxer z BC Košice. Radko boxoval uvoľnené a s prehľadom. Svojho súpera zasahoval čistými direktmi a pomaly sa mu bodovo vzďaľoval. Boxer BC RTJ Malacky zvíťazil 3:0 na body.

Radko Irha a Robo Reisenauer

„Vekovo“ najmladší boxer BC RTJ, Marián Ružička sa v hmotnosti do 38 kg stretol s boxerom z BC Galanta Patrikom Dömem. Bol to ich druhý vzájomný zápas a Malačan z neho vyšiel opäť víťazne v pomere bodov 3:0.

„V súčasnosti najúspešnejší boxer“ BC RTJ, Jaroslav Hanúsek sa v hmotnosti do 54 kg stretol s talentovaným borcom z Dubnice Jurajom Didim. Duel bol označený odborníkmi ako najlepší duel podujatia. Taktiež to bol ich druhý vzájomný duel. Víťazne z neho tento krát vyšiel boxer z Dubnice Juraj Didi, verdiktom na body.

Jaro boxoval s prehľadom, ale treba zdôrazniť, že len na pol plynu, čo sa mu napokon vypomstilo. Obaja sú totiž veľmi dobrí priatelia a kamaráti. Jaro rozprával trénerom v rohu počas prestávky: „Tréner nemôžem naplno boxovať, nejde to“.

Jaro Hanúsek s trénerom Robom Reisenauerom BC RTJ po zápase

Nuž, ale v boxe pri ligových kolách musí niekto vyhrať, a tak Juraj Didi, ktorý boxoval celý zápas z ústupu napokon vybodoval Malačana.

Po zápase si obaja v ringu padli do náručia na znak priateľstva, čo ocenili diváci búrlivým potleskom.

A záverom je treba zdôrazniť, že Jaro Hanúsek má stále bolesti v ľavom lakte, nakoľko má ísť na operáciu, na ktorú stále čaká, pričom lekári ho stále odďaľujú a neurčili mu ani termín.

Pre box je tak zapálený, že sám povedal pokiaľ nepôjde na operáciu bude boxovať aj s uvedeným handicapom. Spôsob vedenia zápasu a tréningu, tréneri BC RTJ Malacky upravili tak, aby  bolesti v lakte pociťoval čo najmenej.

 

Tréneri Ali a Robo Reisenauerovci        

 


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota