Škola v prírode Piesočná ponúka posledné dva voľné termíny: 2. – 10. júl 2012 a 17. – 23. august 2012 na rekreáciu, organizovanie škôl v prírode či rôzne školenia. Kapacita v prípade oboch termínov je 85 lôžok.

Areál ponúka pre športové využitie dve telocvične, stôl na stolný tenis a posilňovňu. Relaxovať môžete v saune a potom sa schladiť v bazéne. V exteriéri sa nachádza ihrisko na basketbal, futbal, tenis, nohejbal a dve ihriská na plážový volejbal, k dispozícii je tiež požičovňa bicyklov. V areáli je ohnisko pre táboráky, krb na opekanie a grilovanie pre menšie skupiny a aj priestor na diskotéku pod holým nebom.

Vybavenie ubytovacej jednotky:

  • ubytovanie pre 85 osôb (dva apartmány s TV)
  • každá izba má vlastné WC a sprchu
  • spoločenská miestnosť s TV
  • učebňový komplex pozostávajúci z troch učební a jednej PC učebne s pripojením na internet

Škola v prírode Piesočná sa nachádza v lokalite obce Moravský Svätý Ján, vzdialená cca 3000 m od centra obce a cca 1000 m od štátnej hranice s Rakúskom. Medzi kultúrne pamiatky a zaujímavosti patrí: Farský kostol Sv. Jána Krstiteľa, kaštieľ, habánsky dvor. V susednej obci Sekule sa nachádza Sekulské múzeum s expozíciou keramiky a mapuje tiež históriu Záhoria v oblasti oblečenia a domácich potrieb. Rakúska obec Hohenau taktiež disponuje múzeom, ktoré svojimi expozíciami prezentuje miestne dejiny, severnú železničnú dráhu a život Oskara Simu. Na prízemí má priestory pre aktuálne výstavy a v rekonštruovaných pivničných priestoroch expozíciu dávnych remeselníckych dielní v Hohenau: obuvníka, stolára a kováča.

Okolité obce:

Veľké Leváre (cca 8km) – Habánske múzeum

Šaštín-Stráže (cca 8km) – Bazilika Sedembolestnej Panny Márie

Zámek Pohansko – Břeclav cca 20 km (ČR)

Lednicko-Valtický areál cca 30 km (ČR)

Oblasť okolo rieky Moravy ponúka značené cyklotrasy po upravených asfaltových komunikáciách. Moravská cyklocesta na trase Moravský Svätý Ján – Devín je 60 km dlhá.

Neváhajte a využite poslednú šancu stráviť leto na Piesočnej!

Kontakt:

Škola v prírode Moravský Svätý Ján

Piesočná č. 798

908 71 Moravský Svätý Ján

Mgr. Štefánia Prítrská, riaditeľ      

tel.: 0905 400 864, 034/7770446

pritrska.stefania@zupa-tt.sk


.
Toto je čítané

SHMÚ varuje pred prízemným mrazom, môže poškodiť vegetáciu

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na noc zo stredy (17.4.) na štvrtok…

BM: Ustekana sobota