Koniec leta a prichádzajúca jeseň prináša nielen nové povinnosti spojené so začiatkom školského roka, ale aj úbytok rôznych športových a voľnočasových aktivít. Pokiaľ chcete stereotyp jesenných večerov oživiť, máte chuť naučiť sa niečo nové a dopriať telu stály pohyb, odporúčam kurz spoločenského tanca v tanečnom klube TK Grande Malacky.

Základný kurz spoločenského tanca pre začiatočníkov začína už 25. septembra o 18,30 hod. v telocvični cirkevného gymnázia v Malackách. Je určený pre mládež a dospelých, ktorí sa chcú naučiť základy štandardných tancov (tango, valčík, foxtrot, waltz…) a latinskoamerických tancov (jive, samba, mambo, chacha…). Kurz trvá 15 týždňov (utorkov), poplatok za kurz je 65€ na osobu. Po absolvovaní tohto kurzu už nebudete mať strach s chuťou si zatancovať na plese, stužkovej či zábave. V prípade, že budete chcieť pokračovať v tancovaní, je tu možnosť stať sa členom klubu a ďalej rozvíjať svoje tanečné schopnosti. Prihlásiť sa môžete na gabika@tkgrandemalacky.sk.

TK Grande Malacky sa nevenuje nielen dospelým, ale aj deťom. Nábor detí narodených v rokoch 1996 – 2006 prebieha 18. septembra o 15,30 hod. v telocvični cirkevnej školy a v termínoch 10. a 17. septembra o 15,30 hod. v telocvični 1. ZŠ Dérera.

Tanečný klub v Malackách funguje od roku 2003, zo začiatku pod hlavičkou MCK, neskôr Cvč a od roku 2007 samostatne pod názvom TK Grande Malacky. Združuje tanečníkov spoločenských tancov z Malaciek a blízkeho okolia. Vedúcimi klubu sú Gabriela a Jozef Csizmaziovci z Malaciek. V súčasnosti aktívne tancujú a súťažia na medzinárodných súťažiach IDSF vo vekovej kategórii Senior I.

Aj keď sa mnohí domnievajú, že tancovanie je nuda, nie je tomu tak. Je to „makačka“, tak ako každý iný šport. Predovšetkým však ide o zábavu, radosť z pohybu, človek si psychicky odpočinie, vypne a každý nový úspech ho teší a motivuje. Ak máte chuť stať sa kráľom tanečného parketu, určite využite možnosť prihlásiť sa na kurz!

 

 


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota