8.9.2012 sa za účasti 45 boxerov zo 7 oddielov konalo v Leviciach 5 kolo ligy UBCS. BC RTJ Malacky reprezentovali štyria borci s ktorých prekročili povrazy ringu len traja, pretože vo vekovej kategórii starších žiakov v hmotnosti do 54 kg sa pre Radoslava Irhu BC RTJ nenašiel súper.

Ako prvý z borcov BC RTJ Malacky do magického štvorca medzi 16 povrazov vstúpil mladučký ešte len 10 ročný talent Paľko Irha. Štartoval vo vekovej kategórii mladších žiakov v hmotnosti do 30 kg. Náš boxer však váži len 25 kg. Jeho súperom mu bol boxer z BC Galanta Alan Rigo. Paľko predviedol skutočný bojovný box pričom chuť po víťazstve ho tlačila dopredu. Súpera sa nezľakol hoci bol od neho o 5 kg ľahší. Bol to jeho debutový zápas v ktorom mu chýbali skúsenosti a odhad vzdialenosti. Súpera často krát „nedočiahol“. Duel bol jednoznačne v prospech boxera BC RTJ, ale napokon sa jeden z rozhodcov priklonil k boxerovi z Galanty. Nič na tom, Paľko sa už teraz chystá na odvetu a povedal, že to tak nenechá.

Druhý do ringu vstúpil Marián Ružička vo vekovej kategórii mladších žiakov v hmotnosti do 40 kg. Súperom mu bol Dubničan Marián Parči. Boxerovi BC RTJ nebolo čo vyčítať boxoval vo veľkom štýle s vysokým prehľadom nad zápasom. Bol to jeho najkrajší duel v ktorom prekvitala rýchlosť, pekná práca na nohách a pestrá škála úderov.

Marián Ružička zvíťazil 3:0 na body.

Tretí náš najúspešnejší borec Jaroslav Hanúsek štartoval vo vekovej kategórii mladších dorastencov v hmotnosti do 56 kg. Súperom mu nebol nikto iný ako Michal Takacs z BC Galanta. Bol to najťažší zápas aký kedy v ringu vybojoval. Dravosť, sila, rýchlosť, technické myslenie počas boja to bolo všetko vidieť v tomto už štvrtom vzájomnom dueli. Napokon žreb s Michalom Takacsom si prial aj Jaro Hanúsek. Víťazne však z neho vyšiel boxer z Galanty, ktorý viac nabodoval, hoci často krát zasahoval Malačana nečistými údermi za hlavu za čo bol niekoľko krát napomínaný ringovým rozhodcom.

Toto sú zápasy ktoré potrebujeme, aby sme mohli napredovať. Čas príde, kedy sa hranice prelomia. Už sme blízko. Povedali tréneri Reisenauerovci.

Reisenauer


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

BM Salon EV