Projekt Sokolovňa LIVE začínal v neistote. Snaha niečo urobiť, po rokoch obnoviť klubovú scénu v Malackách a osloviť určitú komunitu ľudí narážala stále na pocit, či to nebude len planý pokus. Ľudia v Malackách nie sú zvyknutí chodiť na koncerty, ľudí kultúra nezaujíma a podobné názory počúvali organizátori zo všetkých strán. Dnes máme za sebou druhý koncert projektu Sokolovňa LIVE a dopadol nad všetky očakávania.

Po decembrovom koncerte skupiny Hex a skupiny hudobníkov Kollár, Perný, Prosňák a Petrovič organizátori pripravili dve revivalové skupiny October a The Frozen Future, ktoré hrajú prevažne pesničky od skupín U2 a Coldplay. Skupina The Frozen Future pochádza z Partizánskeho a chalani hrali len 15 koncert v živote, čo však na ich výkone vôbec nebolo vidieť a ani počuť. Skupina odohrala časť skladieb od skupiny Coldplay, ale predstavila i vlastnú tvorbu. Asi 160 divákov sa postupne roztancovalo a koniec koncertu sa niesol už vo veľmi príjemnej atmosfére. Chalani z Frozenu boli nadšení a radi by sa do Malaciek vrátili. Nadšení boli aj ich fanúšikovia na FB, ktorí tiež dúfajú, že skupina sa ešte niekedy v Malackách ukáže. Skupina October je v Malackách známa a asi aj veľmi populárna. Spevák skupiny Juraj Molnár nám prezradil, že svojho času odohrali svoj prvý koncert mimo Bratislavy práve v Malackách v bývalom klube Priestor. Skupina odohrala 90 minútový koncert najväčších hitov skupiny U2 a spokojní boli všetci – aj diváci, aj skupina, aj organizátori. Juraj po koncerte prezradil, že do Malaciek prídu hocikedy a veľmi radi, atmosféra je tu vždy skvelá.

Projekt Sokolovňa LIVE sa ujal. Začína sa pomaly formovať skupina ľudí, ktorých práve klubová scéna, menšinové hudobné žánre, nekomerčné aktivity oslovujú a ohlasy sú veľmi pozitívne. V Sokolovni bolo miesto, kde sa stretávali naši praotcovia, prababky a chodili sa baviť. Na plesy, koncerty, na divadlo. Stará dám po 80 rokoch opäť začína ožívať. Koncerty projektu Sokolovňa LIVE budú bývať druhý víkend v mesiaci, ale nebude to vždy pravidlo. V mesiaci apríl sa termíny trošku zmenia a už dnes je isté, že 5.4. uvidíme v Malackách legendu a hviezdu festivalu Pohoda skupinu Para. Vo februári sa predstavia skupiny Bluesraiders z Bratislavy a Backsight z Čiech, ktorí prinesú veľmi kvalitnú muziku a milovníci modernej rockovej hudby si prídu na svoje 9.3., kedy sa predstavia From Our Hands a malacká skupina Rebelent. Projekt chce dať priestor menšinovým žánrom, rôznym hudobným štýlom, domácim skupinám, ale na druhej strane chce priniesť vždy veľmi kvalitnú muziku. K tomu patrí samozrejme príjemné prostredie, kvalitná technika, svetlá a zvuk. Tešíme sa na ďalšie pokračovanie už 9. februára 2013.

bo


.
Toto je čítané

Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 km/h

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu. Za prekročenie…

BM: Ustekana sobota