Policajné správy zo senického regiónu.  Za fyzické napadnutie až 3 roky. Krádež 6 € v Kútoch a škoda za 2700 € v Kopčanoch.

Polícia obvinila vo štvrtok z trestného čiu výtržníctva 28 ročného Holíčana. Koncom februára v Dubovciach muž fyzicky napadol 48 ročného muža, ktorého päsťou udrel do hlavy. Na to zhodil na zem aj 23 ročného mladíka, ktorého viackrát kopol. Po tomto čine útočník z miesta utiekol. Napadnuté osoby museli vyhľadať lekárske ošetrenie. Obvinenému za jeho konanie teraz hrozí až trojročné väzenie.

Polícia obvinila z trestného činu krádeže iba 14 ročného chlapca z Kútov. Začiatkom roka obvinený chlapec za použitia slovných vyhrážok a zastrašovania ukradol 11 ročnému chlapcovi z Kútov 1 €. Zároveň mu prikázal, aby nikomu nič nepovedal, lebo si ho nájde. Podobného skutku sa dopustil aj na druhom 12 ročnom chlapcovi. tiež z Kútov. Tomu zobral 5 € a vyhrážal sa mu, že ak to niekomu povie tak ho zbije. Nakoľko chlapec už dosiahol vek trestnej zodpovednosti, hrozí mu za takéto konanie teraz až jeden rok väzenia.

Holíčski policajti priamo pri krádeži a z ukradnutými vecami zadržali dvojicu páchateľov /40 a 36 ročný/ z Gbelov. V utorok vošli do areálu bývalého družstva v Kopčanoch krátko pred 16 hodinou na svojom aute. Násilím prekonali zámky na bráne a z dielne si do auta naložili veľkú 20 t hydraulickú piestnicu, hlavu sústruhu, nákovu, skrutkovače, kľúče, uhlovú brúsku, mechanický zdvihák a kovové výrobky. Pri nakladaní ich však spozoroval všímavý náhodne okoloidúci občan, ktorý bez váhania privolal políciu. Hliadka páchateľov po príchode na mieste zadržala a odcudzené veci v hodnote 2700 € vrátila majiteľovi. Páchateľom za krádež teraz hrozí až dvojročné väzenie.

Pridaj komentár

.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 1,5 milióna eur na revitalizáciu lesoparku Hájek

V Skalici zrevitalizujú lesopark Hájek aj Mestská búdu. Zámer na tieto projekty…

BM: Ustekana sobota