VIDEÁ v článku! Aj keď sa víťazná séria Skalice v posledných troch zápasoch prerušila, hokejisti zo Záhoria naďalej pokračovali v gólovej kanonáde. A to nevídanej. V nedeľu totiž porazili Skaličania na vlastnom ľade Banskú Bystricu 10:1, pričom o viac ako polovicu gólov sa postarali iba dvaja hráči.

Nedeľná Extraliga ponúkla fanúšikom skvelé predstavenie, pretože v zápase sa skórovalo doslova od prvej do poslednej minúty. Čím to však bolo, že po predošlej prehre s Trenčínom 2:6 sa Skaličania tak vzchopili a opäť rozstrieľali? S odpoveďou prišiel asistent trénera Skalice Svätopluk Kosík: „Po porážke v Trenčíne, kde sme hrou až tak neoslnili, sme sa jednoznačne chceli rehabilitovať. Tým pádom je s nedeľným zápasom spokojnosť s výsledkom a samozrejme aj s predvedenou hrou. Darilo sa nám strelecky, dvaja hráči si strelili hetrik, k tomu gratulácia z mojej strany. Boli tam pekné akcie, po celý zápas sme boli lepším tímom a víťazstvo bolo zaslúžené a diváci si prišli na svoje.“

Motivovaný nedeľnou výhrou sa Skaličania pustili do zápasu s druhou Nitrou, ktorej však podľahli 2:4. Po prehre dvoch z troch stretnutí sa Skalica zosunula na šiestu priečku. Ak sa výkon Záhorákov v blízkej budúcnosti príliš nezmení (k horšiemu), tak by mala mať Skalica istú pozíciu vo vyraďovacej časti sezóny. Nad posledným postupujúcim tímom—Banskou Bystricou—má Skalica bezpečný náskok až 11 bodov.

Správy o hokeji prinesú aktuálne výsledky z takmer už posledných zápasov základného kola najbližšie piatok, kedy sa Skalica postaví výberu z Martinu a v nedeľu proti Žiline.

Autor: Juraj Mička
Zdroj: hk36.tipsportextraliga.sk, www.stats.betradar.com


.

BM: Ustekana sobota