Správu budeme aktualizovať. Husté sneženie na celom Záhorí komplikuje od rána dopravu. Doprava na železničnej trati v úseku Sekule – Veľké Leváre bola do obeda zastavená. Dopravu z Bratislavy na Záhorie komplikovala hromadná dopravná nehoda v tunely Sitina.

16:20h 22. februára | Doprava v tunely Sitina obnovená
V súvislosti s viacerými škodovými udalosťami a následným uzatvorením tunelu Sitina v smere z Bratislavy do Malaciek bola premávka v danom úseku obnovená.

To čo robí vodičom problémy, robí naopak deťom radosť. Foto: Kubo Matejovič

15:30h 22. februára | Doprava z Bratislavy na Záhorie sa komplikuje
“Dnes v čase približne o 15.40 hod. došlo k zrážke sedem motorových vozidiel v tuneli Sitina v smere z Malaciek do Bratislavy. Z dôvodu odstraňovania následkov zrážky bude tunel Sitina v súčasnosti v oboch smeroch až do odvolania uzavretý. Vzhľadom na uvedenú skutočnosť sa v blízkosti tunela vytvárajú kolóny, preto žiadame vodičov, aby sa danému úseku vyhli. Na mieste sa nachádzajú dopravní policajti, ktorí vykonávajú odklon na priľahlé komunikácie.” povedal pre Záhori.sk policajný hovorca František Peczár.

Cesta Stráže – Smolinské. Foto: Ralbovský Peter

14:00h 22. februára | Nasneží až 20 cm nového snehu
Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa pre husté sneženie. Do soboty (23.2. – 15h) očakáva 10 – 20 cm nového snehu. Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

14:00h 22. februára | 29 škodových udalostí za 6 hodín
“Počas dnešného dopoludnia (od 06.00 h – 12.00 h) sme v Ba kraji zaznamenali 29 škodových udalostí a 1 dopravnú nehodu.” povedal pre Záhori.sk policajný hovorca František Peczár.

9:40h 22. februára | Vodička skončila v koľajisku
Vodička dostala na železničnom priecestí v Sekuliach šmyk a skončila v koľajisku. Doprava na železničnej trati je zastavená. Predpokladá sa  meškanie vlakov.

9:00h 22. februára | Zvýšte pozornosť za volantom
Vzhľadom na nepriaznivú poveternostnú situáciu a síce, že v opäť husto sneží, vyzýva polícia vodičov na cestách, aby zvýšili pozornosť za volantom. Nakoľko sa na vozovke začína tvoriť súvislá vrstva snehu, tak okrem zvýšenej pozornosti za volantom, je potrebné znížiť rýchlosť a dodržiavať bezpečnú vzdialenosť medzi vozidlami. Dodržiavaním hore uvedených zásad sa tak vyhnete zbytočným kolíznym situáciám. “Chodci by si mali uvedomiť, že brzdná dráha vozidla sa pri zasnežených cestách predlžuje, preto pri nepozornom vkročení na vozovku sa tak vystavujú možnému riziku stretu s vozidlom.” povedal pre Záhorí.sk hovorca polície František Peczár.


.

BM: Ustekana sobota