V piatok (22.2.) sa v Skalici uskutočnila trošku oneskorená Valentínska kvapka krvi.

Foto: Ján Sárközi

OC Max v spolupráci s hlavným partnerom Peugeotom Malacky a Červeným krížom privítalo takmer stovku ľudí, ktorých neodradilo ani husté sneženie trvajúce od skorých ranných hodín.

Akcia začala už v ranných hodinách, keď sa začali pred kinosálou, kde sa usadil tím červeného kríža, vytvárať rady. Ľudia boli trpezliví, pomaly sa všetci zapísali a čakali, kým prídu na radu. Dievčatá z Červeného Kríža si prichystali pre návštevníkov veľké množstvo tekutín ako voda, čaj či káva. OC Max spolu s Peugeotom Malacky zasa nachystali darčekové tašky, ktoré dostával každý, kto už mal odber za sebou. Mohli tam nájsť rôzne občerstvenie, či zľavové kupóny alebo darčekové predmety (kalendár, modely autíčka, perá..) značky Peugeot.

Foto: Ján Sárközi

Zúčastnení si mohli spríjemniť čakanie posedením v kaviarni, kde mali počas celej doby zľavu na vybrané občerstvenie. Pre malých návštevníkov kina alebo pre tých, ktorí prišli so svojimi rodičmi boli nachystané taktiež balóny. Počas celej doby sa ľudia zapájali do súťaže Peugeotu Malacky o zapožičanie vystavovaného auta, výmenu oleja, vyčistenie klimatizácie alebo kontrolu vozidla po zime. „Výhercov budeme žrebovať začiatkom nasledujúceho týždňa a následne ich budeme telefonicky kontaktovať ,“ prezradil vedúci servisu Ján Sárközi.

Počas dňa prichádzali hlavne ľudia, čo majú s darovaním krvi už skúsenosti. „Snažím sa chodievať darovať krv pravidelne, nakoľko tak môžem pomôcť ľuďom v núdzi. Keď som sa dozvedel o tejto akcii, povedal som si, že ju nemôžem premeškať,“ priznal sa jeden z návštevníkov priamo po odbere. Stretli sme však aj niekoho, kto prišiel darovať najvýznamnejšiu tekutinu v tele prvýkrát. „O tejto akcii som sa dozvedel cez Facebook a keďže to mam blízko, tak som si povedal, že to vyskúšam. Nebolo to nič hrozné a odteraz sa budem snažiť chodiť darovať krv vždy, keď budem môcť,“ natešene hovorí ďalší darca.

Ján Sárközi

 


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota