Správu budeme aktualizovať! Kompa v Záhorskej Vsi stále pre vysokú hladinu rieky Moravy  nepremáva. Most v Moravskom Svätom Jáne je otvorený. Rieka Myjava sa pri Kútoch vrátila do svojho koryta a jej hladina klesá. 

10:00h 27.februára | Hladina rieky Morava má dosiahnuť 450 cm
Kompa v Záhorskej Vsi je zatvorená. Podľa predpokladaného vývoja poveternostnej situácie očaká SHMÚ prevažne vzostup hladiny rieky Morava v Moravskom Svätom Jáne až na hodnotu 450 cm (28.2. – 6:00h). Pri tejto hodnote dosiahne hladina rieky Morava prvého stupňa povodňovej aktivity a dôjde k uzavretiu mosta do Rakúska. Most v Moravskom Svätom Jáne je zatiaľ otvorený. Situáciu budeme aj naďalej sledovať.

Aktuálny stav hladiny rieky Morava sa zobrazí po stlačení F5 (refresh stránky)

8:00h 27.februára | Most v Moravskom Svätom Jáne je otvorený
Kompa v Záhorskej Vsi je zatvorená. Most v Moravskom Svätom Jáne je otvorený. K zatvoreniu dochádza pri dosiahnutí prvého stupňa povodňovej aktivity (výška hladiny 440 cm ) v súčastnosti je hladina na úrovni 435 cm. Situáciu budeme aj naďalej sledovať.

16:00h 26.februára | Hladina rieky Morava pomaly stále stúpa
Kompa v Záhorskej Vsi je zatvorená. Aktuálny stav hladiny je 336 cm premávka kompy je pozastavená zvyčajne pri dosiahnutí úrovne vodnej hladiny 320 cm). Most v Moravskom Svätom Jáne je otvorený. K zatvoreniu dochádza pri dosiahnutí prvého stupňa povodňovej aktivity (výška hladiny 440 cm ) v súčastnosti je hladina na úrovni 417 cm.   Situáciu budeme aj naďalej sledovať. Rieka Myjava od rána klesá. Situácia sa zlepšuje aj v Jablonici, kde veľké problémy narobil topiaci sa sneh z kopcov.

Rieka Morava v Moravskom Svätom Jáne – utorok 26.2. 2013 16:00h

12:00h 26.februára | Hraničný prechod v Moravskom Svätom Jáne je otvorený
Je pravdepodobné, že vo večerných hodinách, alebo nad ránom by mohla hladina rieky Morava v Moravskom Svätom Jáne dosiahnuť prvého stupňa povodňovej aktivity, čo znamená uzavretie mostu. Situáciu budeme aj naďalej sledovať.

Voda v uliciach Jablonice – pondelok 25.2. 2013,  Foto: Monika Hamerlíková

V Jablonici zaplavovala pivnice, dvory, verejné priestranstvá a cesty nie len voda z rieky Myjava, ale aj topiaci sa sneh z okolitých kopcov. Do odstraňovania následkov sa zapojili hasiči, verejnoprospešní pracovníci a zamestnanci obecného podniku. Rieka Myjava dosiahla v pondelok (25.2.) v Šaštíne-Strážoch prvého stupňa povodňovej aktivity a pri Kútoch sa vyliala zo svojho koryta.

Ďalej: Vývoj situácie v pondelok 25.2. 2013


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota