Uplynulý víkend 9.-10.3.2013 reprezentovali dvaja boxeri Jaroslav Hanúsek a Marián Baláž BC RTJ na 1 kolo I. ligy SLB v Nitre. Výkony chlapcov boli v celku slušné, no výsledky zápasov tomu celkom nenasvedčovali pričom v jednom prípade sa pod prehru Malačana Jara Hanúska podpísali rozhodcovia, ktorí otočili zápas.

Jaro Hanúsek v modrom

Jaro Hanúsek vo vekovej kategórii mladších dorastencov v hmotnosti do 60 kg prehral so súperom z Košíc Tomášom Hríbikom neuveriteľne 3:0 na body pričom celý zápas mal pod kontrolou. Proti výsledku podali tréneri BC RTJ protest, ktorý aj tak neprešiel, pretože hlavný rozhodca odmietol vec prejednať. Zo zápasu je video záznam a tak isto ani oň nemal hl. rozhodca záujem. Väčšina ľudí a trénerov v hale Olympia v Nitre boli jednoznačne za to, že boxer BC RTJ Malacky mal zvíťaziť.
Druhý zarážajúci fakt celého tohto nezmyselného výsledku bola arogancia hl. rozhodcu pred zahájením komisie, ktorá mala protest prejednať.
Ako je vyššie uvedené protest prejednaný nebol, pretože bol údajne neoprávnene podaný hoci tréneri zaplatili vklad 20€ v zmysle stanov SABA a súťažného poriadku (peniaze boli napokon oddielu vrátené pretože protest prejednaný nebol).

Marián Baláž v červenom

Vo váhe boli len dvaja boxeri. Druhý z boxerov BC RTJ Malacky bol Marián Baláž, ktorý štartoval vo vekovej kategórii starších dorastencov v hmotnosti do 64 kg. Prvý zápas v sobotu prehral zaslúžene nad boxerom z Vranova Stanislavom Oľšavom. Bol to veľmi pekný zápas s dávkou bojovnosti, techniky a taktiky počas celých troch kôl. No v tomto prípade mal viac nabodované Vranovčan.
V nedeľu bojoval Marián Baláž o 3. a 4. miesto s boxerom z Vranova Olegom Riabovom a duel presvedčivo vyhral v pomere 3:0 na body. Jaro Hanúsek obsadil druhú priečku a Marián Baláž, tretiu.

Chlapcom chceme poďakovať za bojovné výkony a vzornú reprezentáciu oddielu BC RTJ.

Tréneri Ali a Robert Reisenauerovci


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

Trnavské rádio Tak akorát 2024