Chránená dielňa v Malackách oslavuje prvé výročie. Počas prvého roku fungovania sa aktívne zapájala aj do organizovania mestských podujatí.
Chránená dielňa je jednou zo služieb Vstúpte, n.o., zariadenia sociálnych služieb pre ľudí s mentálnym postihnutím. Vstúpte, n.o. vzniklo v decembri 2005 z iniciatívy rodičov. V súčasnosti je kvalitným a progresívnym poskytovateľom sociálnych služieb pre ľudí s mentálnym a viacnásobným postihnutím a svojich klientov má z celého regiónu.

Chránenú dielňu si organizácia založila 1. marca 2012. Pracujú v nej ľudia so zdravotným postihnutím pod vedením pracovných asistentov. Pomáhajú im aj dobrovoľníci z radov rodičovi priateľov. Práca a uplatnenie priniesli ľuďom s mentálnym postihnutím radosť a zvýšili kvalitu ich života. „Za rok sme veľa dokázali a pracovníkom dielne sa významne zmenil život. Dostali prácu a začali si zarábať,“ povedala riaditeľka Vstúpte, n. o., M. Ambrušová.

Chránená dielňa Vstúpte sa orientuje na ručnú kreatívnu výrobu. Ponúka výrobky z papiera (sviatočné blahoželania, menovky na stoly, svadobné oznámenia, obálky, záložky do kníh), z látky (dekoračné obliečky na vankúše, úžitkové predmety do domácností), z hliny (autorská ručná tvorba dekoračných predmetov z keramiky) a z kreatívnych materiálov (dekoračné aranžmány, sezónne dekorácie).

Výrobky dielne obohatili už množstvo podujatí organizovaných mestom Malacky. Naposledy si vianočné aranžmány a adventné vence našli mnoho obdivovateľov počas Adventných Malaciek – Advent v Malackom kaštieli. Najbližšie si tvorbu Chránenej dielne Vstúpte môžete pozrieť a inšpiráciu načerpať počas podujatia Veľká noc v kaštieli.
Mgr. Michaela Janotová


.
Toto je čítané

Úrodu poľnohospodárom na Záhorí ničili mrazy aj dážď

Počasie robilo poľnohospodárom škrt cez rozpočet aj v ostatných dňoch. Takmer júnové…

3D filamenty 2023