Po sobotnom vyrovnaní série na 1:1 prichádza pre Skalicu opäť malé sklamanie. Piešťanom sa totiž podarilo vyhrať utorkový dramatický duel až po samostatných nájazdoch a ujímajú sa tak priebežného vedenia série 2:1. Ešte však nie je o ničom rozhodnuté. Obaja súperi proti sebe nastúpia minimálne dvakrát.

Foto: T. Hudcovič

Správy o hokeji nepriniesli skalickým fanúšikom z utorkového zápasu príliš dobré správy. Aj keď Skaličania zásluhou Školiaka otvorili skóre už v piatej minúte, piešťanskí hokejisti im vždy kontrovali. Vyrovnanie prišlo iba päť minút po prvom góle a tento stav si oba tímy udržali až do konca úvodnej tretiny.

Aktivita na oboch stranách pokračovala aj v druhom dejstve. Šťastie si ale sadlo iba na skalickú stranu. V 31. minúte našiel Pálffy presnou prihrávkou rozbehnutého Školiaka a ten opäť strieľal bezchybne. Hostia sa aj napriek početným šanciam z gólu neradovali.

V tretej tretine sa však šťastie obrátilo na Piešťany. Síce až osem minút pred koncom, ale predsa, strelil Peško vyrovnávajúci gól a ten znamenal, že sa išlo do predĺženia. Keď ani to neprinieslo žiadne výsledky, o víťazovi museli rozhodnúť až samostatné nájazdy. O výhru Piešťan sa postaral svojim úspešným pokusom Šišovský.

Extraliga okrem dvojice Skalica Piešťany figuruje aj ďalšími tromi štvrťfinálovými skupinami. V dueli Zvolena a Banskej Bystrice jasne vedie víťaz základnej časti (Zvolen), zatiaľ čo Košice hrajú vyrovnanú partiu s Popradom (2:2). Nitra vedie na Trenčínom 3:0. Štvrťfinálové kolo by sa malo skončiť už tento týždeň, a preto budú mená všetkých postupujúcich klubov známe už čoskoro.

Autor: Juraj Mička

Zdroj: hokej.sk, stats.betradar.com


.
Toto je čítané

TTSK: Na olympiáde stredoškolákov sa zúčastnilo 900 študentov

Viac ako 900 študentov sa zúčastnilo na 16. ročníku Župnej olympiády stredoškolskej…

3D filamenty 2023