V auguste minulého roku sme odštartovali projekt Poklady starých mám. S malou dušičkou sme očakávali príchod detí a aj sme sa trochu obávali, či niekto vôbec príde. Na prvom stretnutí ich bolo okolo dvanásť.

Od soboty k sobote počet pribúdal a na záverečné sedenia prišlo skoro štyridsať detí. Malá sála kultúrneho domu nám už bola skutočne malá, preto sme sa museli presunúť do veľkej. Od začiatku realizácie projektu sme spolu strávili desať sobôt a svoje výrobky dali deti k dispozícii na predaj počas dvoch jarmokov. Dovedna máme za sebou celkom kreatívny polrok, počas ktorého uzrelo svetlo sveta neskutočné množstvo výrobkov – od jesenných košíčkov, šarkanov, cez vianočné ozdoby až po vankúše a marcipánové figúrky. A to vďaka finančnej podpore Fondu GSK, ktorý podporil obe časti projektu. Možno sa to nezdá, ale všetok materiál, ktorý sme mali k dispozícii, by si naše občianske združenie nemohlo dovoliť nakúpiť zo svojich prostriedkov. V súčasnosti sme projekt ukončili, ale to neznamená, že tvorivé dielne už nikdy nebudú pokračovať. Budeme sa aj naďalej snažiť, aby sme ich nielen finančne, ale aj organizačne a personálne zabezpečili a dali tak našim deťom možnosť realizovať sa.

Zároveň Vás chceme požiadať o vyplnenie krátkej ankety ktorá bude slúžiť nášmu občianskemu združeniu 90871.sk v plánovaní ďalších aktivít pre verejnosť:

http://www.iankety.sk/dotaznik/286851533/1/

Ďakujeme.

OZ 90871.sk

 

 

 


.
Toto je čítané

Skalica získala takmer 700-tisíc eur na rekonštrukciu škôlky

Mesto Skalica uspelo so žiadosťou o dotáciu na rekonštrukciu Materskej školy Dr.…

BM: Ustekana sobota