Stále sa nájdu ľudia, ktorým nie je ľahostajné ako si dokážeme znečisťovať našu prírodu. Niektorý o tom len hovoria a niektorý aj konajú. Po úspešnej októbrovej akcii VYČISTIME NAŠE LESY, počas ktorej 20 ľudí nazbierali v Moravskom Svätom Jáne Na drahách viac ako 50 veľkých vriec rôzneho odpadu, sa organizátorka akcie Silvia Stupavská rozhodla zorganizovať jej pokračovanie.

Mohli sa o tom presvedčiť všetci, ktorí prechádzali v sobotu (3.4.2010) poobede popri ceste k rieke Morava (smer Piesočná).

Organizátorka Silvia Stupavská nám o priebehu akcie povedala: “Zišlo sa nás menej ako minulý rok ale odviedli sme dobrú prácu. Odpadu bolo neskutočne veľa od malých papierikov až po pneumatiky a cca 80 plných vriec. Neskutočné čo si MY ľudia robíme v prírode – hotové smetisko! Po štvorhodinovom upratovaní, ktoré nám sťažovali pichľavé kríky a cestná premávka, prišla zaslúžená odmena v podobe malého občerstvenia priamo na lúke našich lesov.”

A ako Silvia dodala: “Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí sa zúčastnili aj obecnému úradu v Moravskom Sv. Jáne za odvoz odpadu na legálnu skládku a príjemné občerstvenie. Určite v priebehu tohto roka plánujem ďalšiu akciu, lebo miest na vyčistenie je naozaj veľa. Dúfam, že sa nás zíde čo najviac a pomôžeme našim lesom. Ešte raz všetkým veľké ĎAKUJEM.”

Veľké poďakovanie si zaslúži hlavne ona, že sa do organizovaní podobných akcií pustila a preto ĎAKUJEME!

Ďalej: Kam s odpadom v Moravskom Sv. Jáne?

Pridaj komentár

.

BM: Festival Záhrad