Malacky majú úspešne za sebou najväčšie podujatie roka – Prvomájové Malacky. Kalendár podujatí sa tým však ani zďaleka nekončí, práve naopak.

Najväčšie kultúrno-spoločenské podujatie s  dlhoročnou tradíciou nesklamalo ani tento rok. Počasie ako na objednávku, 3 hudobné pódiá s desiatkami spevákov a kapiel všetkých hudobných žánrov, výlety do histórie, divadlo v tráve, nekonečné atrakcie pre deti, remeselnícky dvor, tábor šermiarov a športové zápasy a exhibície od rána do večera. To sú len niektoré časti programu Prvomájových Malaciek, ktoré aj tento rok pritiahli do nádherného Zámockého parku tisíce návštevníkov.
Prvomájové Malacky sú zároveň akýmsi neoficiálnym otvorením letnej sezóny plnej aktivít a podujatí nielen pre Malačanov, ale aj pre návštevníkov. Výstavy, divadelné predstavenia, športové podujatia pre širokú verejnosť, koncerty, prehliadky pamiatok so sprievodcom, dni otvorených dverí či umelecké ateliéry. Len v mesiaci máj má kalendár podujatí desiatky ponúk, stačí si len vybrať.

Slnečné letné mesiace ponúkajú množstvo možností aj v okolí Malaciek. Turistika v Malých Karpatoch, splavovanie Moravy, cyklistika od Karpát cez borovicové lesy a piesočnaté duny až po Moravu, kúpanie v prírodných štrkoviskách a pieskoviskách, to sú len niektoré z možností, ktoré ponúka Záhorie.

Už v najbližších dňoch sa môžete vydať s cykloklubom Záhorák po stopách legendy hradu Korlátko, na štrkovni v Malých Levároch môžete predviesť svoje rybárske schopnosti a na letisku v Gajaroch si vychutnať veľké letecko-modelárske podujatie. Do Malaciek zavíta aj známa a jedinečná putovná výstava Život Bobra a blíži sa aj jubilejný ročník Hasprúnskeho pochodu krásnymi borovicovými lesmi a chránenou oblasťou v okolí Červeného rybníka a rieky Rudava.

Pevne veríme, že Vás niektoré z podujatí zaujme a zavítate do Malaciek alebo okolia. Pre aktuálny kalendár podujatí sledujte www.malacky.sk alebo kontaktujte TIK Malacky.

Michaela Janotová


.
Toto je čítané

Čo prináša 16. číslo Záhoráka

16. číslo najčítanejšieho regionálneho týždenníka opäť prináša udalosti zo Záhoria, ktoré stoja…

BM: Ustekana sobota