Klub karate, MMA a grapplingu bol založený v roku 2002. V začiatkoch FC sa v klube trénovalo len Karate, od roku 2011 sa začali tréningy MMA a grapplingu. Karate je jedno z najstarších a najkomplexnejších bojových umení sveta, ktoré úspešne prešlo do modernej doby. Slúži ako obrana bez zbrane, skladá sa z dynamických útočných a obranných technik, ktoré maximálne využívajú všetky časti tela. Vo Fight clube trénujú žiacke (kyu), ale aj majstrovské (dan) stupne a cvičenci každoročne chodia na skúšky technickej vyspelosti.

Od roku 2011 sa v klube trénuje aj zmiešané bojové umenie (MMA) a novodobá forma zápasenia grappling. MMA tréningy sú zamerané na celkový rast zápasníka po všetkých stránkach, skladajú sa z boja v stoji aj na zemi, kondičnej prípravy a silovej prípravy. V FC trénujú členovia, ktorý pravidelne štartujú na ligových a galavečerových turnajoch. Neodmysliteľnou súčasťou MMA je aj grappling, je to výraz, ktorým označujeme uchop, držanie a kontrolu nad súperom bez použitia akýchkoľvek úderov a kopov. Grappling využíva techniky z rôznych bojových štýlov, napr. judo, sambo, zápasenie, brazílske jiu-jitsu atď.

Fight club Šaštín-Stráže navštevuje asi 30 členov, ktorý niekoľko raz do týždňa trénujú v centre FC na Hviezdoslavovej ulici v Šaštíne. Centrum je plne vybavené box mechmi, tréningovou podlahou tatami, posilňovňou a tréningovými pomôckami pre funkčný tréning. Členovia aktívne spolupracujú s ostatnými klubmi, organizujú semináre a pod.
Fight club je organizátorom podujatia v podobe zápasov K-1 a MMA, ktorého sa zúčastňujú kluby z celého Slovenska.

Ak chceš aj ty trénovať v klube ktorý má veľkú budúcnosť, stačí prísť do centra FC alebo kontaktovať trénerov. Potrebné info nájdeš na fightclubsastin.eu, alebo na www.fb.com/Fight club Šaštín–Stráže.

Fight club Šaštín-Stráže


.

BM: Kralici