V dňoch 11.-12.5.2013 sa v Bratislave konalo 2 kolo I. ligy SLB pod názvom Memoriál Štefana Matejčíka, na ktorom boxovali aj borci BC RTJ z Malaciek. Turnaja sa zúčastnilo 75 boxerov z 18 oddielov z celej SR.

V kategórii st. žiakov bolo odvážených a lekárskou prehliadkou prešlo 7 boxerov. V kategórii ml. dorastu štartovalo 14 boxerov, v kategórii st. dorastu 26 boxerov, mužov bolo 25 a ženy 3. BC RTJ vyslalo troch boxerov.
Skutočnosť, že pre boxerov BC RTJ sa turnaj skončil už v sobotu, hoci bol dvojdňový, nebolo vinou Malačanov, ale z dôvodu toho, že dvaja chlapci z BC RTJ, Dušan Žalec v hmotnosti do 46 kg v kat. ml. dorastu nemal súpera. Najbližšia hmotnosť bola 54 kg.
Dávid Michálek skončil rovnako, bez súpera. V ťažkej hmotnosti +80 kg sa nikto nenašiel. Najbližšia váha bola 75 kg. Konečná bilancia, dvaja Malačania opäť nemali súperov.

Tretí z boxerov BC RTJ bol Marián Baláž v hmotnosti do 64 kg v kat. st. dorastu. Marián zviedol veľmi pekný súboj s boxerom z ŠKP Bratislava Viktorom Myslivcom. V prvom kole bol Bratislavčan počítaný po tvrdých úderoch na hlavu a telo. Súper sa skryl do dvojitého krytu a bol v ňom príliš dlho. Viac ako 3 sec. čo dovoľujú pravidlá boxu. Následne ho rozhodca odpočítal. Podľa vývoja udalosti mal byť Bratislavčan počítaný ešte raz a v priebehu boja ešte niekoľko krát. Ringový rozhodca však pustil zápas ďalej. Jednoznačná prevaha Mariana Baláža bola zrejmá i rozhodcom a zaslúžene zvíťazil v pomere 3:0 na body. Na druhý deň, v nedeľu, nemal súpera.

Medzištátne stretnutie v Nemeckom Siegene
Ďalšia správa prišla v nedeľu z Medzištátneho turnaja, ktorý sa konal v Nemecku v Siegene, Dubnica vs. Siegen. Za Dubnicu štartoval aj boxer BC RTJ Malacky Jaro Hanúsek v hmotnosti do 60 kg. Reprezentáciu viedol aj tréner BC RTJ Malacky Robert Reisenauer, ktorý vycestoval spolu s Dubničanmi. V Nemecku sa Slovákom nedarilo pretože z desať zápasov vyhrali len tri. Jaro Hanúsek prehral tesne na body 10:9. Súperom mu bol muž boxujúci Bundesligu – Sebastain Probst. Náš boxer je ešte len mladší dorastenec čo znamená, že Jaro Hanúsek má 15 rokov. Jeho súper mal 23 rokov. Podľa slov trénera, Roberta Reisenauera, Jaro podal opäť vynikajúci výkon, ktorý si zaslúži obdiv. Jaro Hanúsek bol jedným z troch boxerov ktorým otočili rozhodcovia verdikt zápasu.

Ali a Robo Reisenauerovci
Tréneri BC RTJ Malacky


.

BM: Festival Záhrad