Výborné výkony predviedol Vlado Ruža, motocyklový pretekár v najsilnejšej kubatúre-superbike- rodák z Malých Levár, na jeho oblúbenom okruhu na Maďarskom Hungaroringu.

Konali sa tu dva preteky, jeden v sobotu a druhý v nedeľu. Na okruh prišiel už vo štvrtok v noci, aby mohol v piatok potrénovať a oboznámiť sa s novým druhom pneumatik. V piatok nebol veľmi spokojný, nakoľko podvozok nespolupracoval s novými pneumatikami, z čoho pramenil aj pád v poslednom piatočnom tréningu.
V sobotu sa už podarilo urobit veľký pokrok v nastavení, čo sa prejavilo aj na časoch. Do prvého preteku nastúpil na štart z  9.miesta. Odštartovať sa mu podarilo dobre a nakoniec sa umiestnil na 4. mieste v rámci medzinárodného preteku a v rámci Slovenského majstráku to bolo 1.miesto.
Do nedeľného preteku nasadil mäkšiu zmes pneumatik pre lepší grip s vierou, že sa podarí ešte lepší výsledok ako v sobotu. Na pretek nastúpil z ôsmej pozície. Štart sa mu vydaril, ale následne po štarte do jeho motocykla vrazil jazdec štartujuci vedľa neho. Vlado len, len že nespadol, ustál to, ale prepadol sa dozadu. Prvou zákrutou prechádzal až na 14. mieste. Už v prvom kole predbehol štyroch jazdcov a postupne predbiehal ďalších. Počas 12 kôl preteku sa nakoniec prebojoval až na 4. miesto v rámci medzinárodného preteku a na 1. miesto v Slovenskom šampionáte.
Takže celkovo môžeme tento víkend hodnotiť ako vydarený, nakoľko sa Vladovi podarilo dosiahnuť aj svoj osobný rekord 1,54.5 na kolo na trati dlhej 4.381 km.

Marta Ružová


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota