Nové squashové ihriská otvoria už túto sobotu (1.6.) v areáli Poľnohospodárskeho družstva v Kútoch.

Otvorenie nových squashových ihrísk začne o 11:00h. Na živú hudbu (dychovka a country) sa môžete tešiť od 14:00h. Pre deti budú pripravené aktrakcie a nie len deti si pochutia na občerstvení z vlastného chovu.

Squash je moderný, dynamický šport, ktorý sa hrá indoor – na squashovom kurte. Je to rýchla inteligentná hra s vysokou energetickou náročnosťou vyžadujúca maximálnu koncentráciu po celý čas jej trvania (zregeneruje Vaše mozgové bunky). Pôvodne sa volal „Squash Rackets“ ako odkaz na „stlačiteľnú“ (ang. squashable) mäkkú loptičku používanú v hre (v porovnaní s tvrdšou loptičkou použitou vo svojom predchodcovi, hre Racquets alebo Rackets).

Hru hrajú dvaja hráči (zriedkavo aj štyria) so štandardnými raketami na kurte ohraničenom štyrmi stenami s malou dutou gumenou loptičkou. Na prednej stene sú dve čiary. Loptička sa pri každom údere musí odraziť od prednej steny nad úrovňou spodnej čiary. Môže sa predtým alebo aj potom odraziť aj od bočných stien alebo zadnej steny. Podania musia smerovať nad vyššiu čiaru a zasiahnuť súperovu polovicu ihriska vo vyznačenom priestore. Loptička smie na zem dopadnúť iba raz.

Squashové ihriská v Kútoch budú otvorené denne od 9:00 do 22:00h. Na objednávku je možné si zarezervovať termín už o 6:00h ráno alebo prenajať ihriská pre firemné akcie.

Cenník Squash Kúty:
9:00 – 16:00h    7,50 eur/hodina
16:00 – 22:00h    8,50 eur/hodina

V areáli pre rozvoj rekreačných činností v Kútoch bude okrem squashových ihrísk v blízkej budúcnosti aj možnosť príležitostne si pochutiť na jedle z vlastnej produkcie Poľnohospodárskeho družstva, možnosť jazdiť na koňoch a tiež oboznámiť sa s chovov rôznych druhov domácich zvierat. Výstavba a rekonštrukcia areálu pre rozvoj rekreačných činností v Kútoch sa buduje z dotácie fondov Európskej únie – Programu rozvoja vidieka SR 2007-2013.

Ďalej: Webstránka www.squashkuty.sk


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota