Ďalší osobný rekord a vidina splnenia limitu na majstrovstvá Európy pre juniorku Elišku Chvílovú. Malacká atlétka v sobotu 25. mája navzdory zime a dažďu presvedčivo zvíťazila v skoku do diaľky v 1. českej lige družstiev junioriek, v ktorej oblieka dres Olympu Brno. K vstupnému limitu jej chýbajú už iba 4 cm.

E. Chvílová v aktuálnej sezóne zo zdravotných dôvodov vynecháva trojskok, ktorý sa v posledných rokoch stal jej hlavnou disciplínou. V diaľke sa ale Malačanke darí tiež úspešne. V Břeclavi jej okrem spomínaného pokusu za 596 cm namerali aj ďalšie kvalitné výkony 592, ešte raz 596 a dokonca s miernym prešľapom 598 cm. Vstupný limit na ME Európy juniorov je 6 metrov. V akcii bola aj druhá malacká juniorka Monika Baňovičová, hoci si ešte v stredu nešťastne zranila zápästie po páde na prekážke. V skoku do diaľky skočila 544 cm, čo jej stačilo na tretiu priečku. Obe pretekárky nastúpili i v trojskoku. E. Chvílová absolvovala iba jeden pokus, aby získala body pre Brno. Napriek výraznému nedošľapu dosiahla 11,70 m. Jej tréningová partnerka M. Baňovičová cítila počas skákania miernu bolesť v päte a dosiahla len 11,84 m (osobný rekord skočila tento rok 12,42 m).

Výsledky (Břeclav, juniorská liga). Juniorky. Diaľka: 1. Chvílová 596 cm, 3. Baňovičová (obe Olymp Brno) 544 cm. Trojskok: 1. Opekarová (Olymp Brno) 11,85 m, 2. Baňovičová 11,84, 3. Chvílová 11,70.

TK AC


.

BM: Kralici